RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

16.05.2018

Viva ontkoppelt in WB

Nieuwe ontkoppeling van VivaCité in Waals-Brabant op 16 mei

Viva ontkoppelt in WB

Op woensdag 16 mei huldigden de RTBF en TVCom een nieuwe redactie en ontkoppeling van VivaCité in voor 400.000 inwoners van de provincie Waals-Brabant. Voor de luisteraars en adverteerders betekent dit meer proximiteit…

Dankzij de samenwerking met TVCom en de steun van de provincie vestigt de RTBF zich in Waals-Brabant en staat de omroep zo een stuk dichter bij het plaatselijke publiek. Concreet houdt dit in dat de journalisten van de RTBF te gast zijn bij TVCom in speciaal ingerichte ruimtes. Beide redacties zullen dagelijks samenwerken.

Een direct gevolg van deze nieuwe RTBF-vestiging: de regionale uitzending 'Brabant wallon matin' vult de reeks van zes regionale ontkoppelingen van VivaCité aan (Brussel, Henegouwen, Charleroi, Luik, Luxemburg en Namen). Deze 7e ontkoppelde uitzending wordt van maandag tot vrijdag gepresenteerd tussen 06u00 en 08u00 door Olivier Gilain. Het programma dat zich toespitst op de activiteiten van de streek wordt uitgezonden op de Brabantse golven van VivaCité (97.3 FM) en de antennes van TVCom.

 

Wat reclame betreft, heeft de redactionele dekking van Waals-Brabant door VivaCité geen rechtstreekse impact, tenzij een betere programmacontext voor de adverteerders die in de provincie gevestigd zijn. Het commerciële aanbod 'Brussel/Waals-Brabant' op VivaCité blijft ongewijzigd: de uitzendzone van de reclamespots en hun tarief blijft dezelfde. De content van de ochtend-primetime, die meer gericht is op de interesses van de luisteraars van Waals-Brabant, vormen echter een uitzendcontext die nog geschikter is voor de audioboodschappen van de regionale of lokale merken en diensten.

 

Lees het persbericht.