RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

05.09.2017

La Deux blijft gedurfd

La Deux blijft grappig, pikant en origineel

La Deux blijft gedurfd

La Deux blijft grappig, pikant en origineel. Voor het nieuwe seizoen pakt de zender uit met 'Vews', een innovatief informatieformat, en houdt hij zijn legendarische goede humeur in stand met de culinaire afspraak 'Max & Venus'.

 

Vanaf 2 oktober wordt informatie innovatief geserveerd op La Deux

'Vews', een samentrekking van 'video' en 'news', vervangt voortaan 'Le 12 minutes'. Het programma begint met ondertitelde nieuwsvideo's die in de loop van de dag op internet werden gepost (sociale netwerken, website RTBF Info en Auvio). Deze video's geven een andere kijk op de actualiteit, in een directe en authentieke tone of voice die bij de 18-35-jarigen in de smaak valt. Een aanpak die we op La Deux ook laat 's avonds terugvinden in de vorm van een JT (journaal) gebaseerd op de video's van de dag en aangevuld met lives, duiding en ontdekkingen. Dit nieuwe JT wordt gepresenteerd in een virtuele studio, afwisselend door Laurent Henrard en Eric Boever.

Het in juni gelanceerde magazine '20:02' is terug voor een nieuw seizoen. Elke dag van de week, om 20u00, krijgt de kijker live commentaar en duiding over een digest van wat de afgelopen 24 op internet verscheen.

 

Nieuw entertainment

'Max et Vénus', gepresenteerd door Fanny Jandrain en sterrenchef Maximilien Dienst, verschijnt van maandag tot vrijdag dagelijks in de late namiddag. In de studio krijgt het presentatieduo versterking van enkele vrouwelijke rubriekpresentatrices. 'Max et Vénus' is overigens meer dan een culinair magazine, want ook nieuws en trends komen aan bod, allemaal in een luchtige en ontspannen sfeer.

 

Reeksen en cultfilms bij de vleet

Het fictiemenu bestaat enerzijds uit actieseries zoals 'Taken' (prequel van de filmserie 'Taken' met Liam Neeson), 'Le bureau des légendes' (Franse spionageserie) en 'Like-Moi' (humoristische serie, in coproductie met de RTBF, over de generatie Y).

Ook vertrouwde series zijn weer van de partij met nieuwe seizoenen: 'Game of Thrones S6', 'Vikings S4', 'Last Kingdom S2', 'Borgia S3', 'Gotham S3', enz.

Wat film betreft, brengt La Deux een lading schitterende prenten, met filmcycli van 'Clint Eastwood', 'Stanley Kubrick' en 'Harry Potter'.

 

Belgische evenementen brengen sfeer

De 3e editie van de D6bels Music Awards (uitzending op 26 januari 2018) besteedt voor de eerste keer extra aandacht aan muziekgenres, met nieuwe categorieën als 'Frans chanson', 'Rock', 'Dance', 'Pop & Electro' en 'Hiphop'.

De 8e uitreikingsceremonie van de Magritte du Cinéma belge wordt uitgezonden in februari, exclusief op La Deux.

 

La Deux, eens te meer dé zender van alle sporten

De vele live uren zijn haast niet meer te tellen: formule 1, moto GP, WRC rally, atletiek (Memorial Ivo Van Damme), hockey, basket, wielrennen (de klassiekers, Ronde van Frankrijk), tennis (Davis Cup, Roland Garros), Paralympische spelen, enz. Nieuw op de sportkalender zijn de European Championships in Glasgow en Berlijn, een multi-sportevent met minstens zeven disciplines: atletiek, zwemmen, roeien, triatlon, wielrennen, golf en turnen. Het WK voetbal 2018 wordt een van de hoogtepunten van het seizoen, met wedstrijden op zowel La Une als La Deux.

Alle teams van de magazines 'La Tribune', 'Auto Mobile' en 'Basket 1' verschijnen uiteraard ook opnieuw op antenne.

 

Nog meer vernieuwing, ook in vertrouwde programma's

Niet meer weg te denken programma's als 'Le Grand Cactus', '69 Minutes sans chichis' of 'Hep Taxi !' hebben ook enkele verrassingen in petto: nieuwe gezichten, nooit geziene opnames, special guests, enz.

 

Meer details over het nieuwe La Deux-seizoen vindt u in het persdossier