RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

20.09.2017

AB3: versterkte stratégie

Met het nieuwe seizoen 2017-18 zet de zender zijn succeskoers voort

AB3: versterkte stratégie

In vijf jaar tijd steeg het marktaandeel van AB3 met 38%. Met het nieuwe seizoen 2017-18 zet de zender zijn succeskoers verder: familieprogramma's, cultfilms, topseries, nieuwe afleveringen van populaire reality tv-programma's, enz. En AB3 vult deze geslaagde mix nog aan met enkele nieuwigheden…

 

Sinds 2013 maakte AB3 een belangrijke doorbraak in het zuiden van het land. In het 1e semester 2017 haalt de zender een marktaandeel van 10% bij de VVA 18-44 jaar. Het geheim? Een heel eigen programmering, voor het publiek herkenbare programma's, en een kijkersprofiel dat aanvullend is met dat van andere zenders.

 

Disneypay

 

De nieuwe programma's van het komende seizoen passen perfect in de strategie van AB3 die zich positioneert als de familiezender voor het grote publiek:

  • Disney Day: dit nieuwe programma, dat tot stand kwam in samenwerking met Disney, plaatst gedurende het jaar verschillende zondagen in het teken van de Disneywereld. Naast grote klassiekers zoals de animatiefilms Rapunzel, Brave of Toy Story komen ook kortfilms, animatiepareltjes en tal van andere verrassingen aan bod.
  • Storage wars (zaterdag & zondag om 19u35): in de Verenigde staten maken openbare veilingen van de inboedel van opslagruimten furore. Storage Wars is dé realityserie over het onderwerp. Koopjesjagers, opkopers en verzamelaars gaan tot het uiterste om de buit binnen te halen van een opslagbox die sowieso een verrassing oplevert!
  • Patron incognito (donderdag om 20u00): in elke aflevering van dit 'total immersion'-programma, trekt de grote baas van een bedrijf telkens een ander 'pakkie' aan om, onder het mom van een filmreportage, een korte stage te lopen in de verschillende functies van zijn onderneming. Per beroepscategorie wordt hij telkens begeleid door een werknemer.

 

Ontdek de volledige AB3-programmering in de voorstellingsvideo en het persdossier