RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

25.09.2017

D6bels Music Awards 2018

La Deux brengt artiesten van Waalse Gemeenschap voor het voetlicht

D6bels Music Awards 2018

Na een zeer succesvolle 2e editie, zijn de DMA begin volgend jaar weer helemaal terug op La Deux.

 

De tweede editie van de D6bels Music Awards - de bekende uitreiking van muziekprijzen aan artiesten van de Franse Gemeenschap (Federatie Wallonië-Brussel) - was een groot succes. Het is dus uitkijken geblazen naar de 3e editie met nieuwe categorieën: 'Frans chanson', 'Rock & Alternatief', 'Dance', 'Pop & Electro', 'Hiphop'. Deze vervolledigen de reeds bestaande reeks algemene categorieën die op tv gepresenteerd worden (album, mannelijke soloartiest, vrouwelijke soloartiest, groep, hit), inclusief de 'Prix d'honneur' of ereprijs.

De prijsuitreikingsceremonie van de D6bels Music Awards editie 2017, live uitgezonden op donderdag 26 januari, was een druk bekeken programma. Muziekliefhebbers en fans van Belgische muziek in het bijzonder waren van de partij en leverden een bereik van 391.044 kijkers op, goed voor 53.548 personen meer dan in 2016.

Alle factoren zijn aanwezig om verder te gaan op dit elan en de positieve D6bels Music Awards-ervaring in 2018 nog eens over te doen. De uitzending vindt, nogmaals, plaats op 26 januari op La Deux, nog steeds live vanuit de RTBF-studio's in Luik. Het publiek kan beginnen stemmen vanaf dinsdag 2 januari via de website rtbf.be/dma.

 

Meer info vindt u in het persdossier