RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

19.10.2017

RTBF erg in trek

Qualimat Télépro analyseert kwaliteit van tv-programma's. RTBF scoort prima!

RTBF erg in trek

Naar halfjaarlijkse gewoonte maakte Télépro de resultaten van zijn Qualimat bekend, een onderzoek naar de kwaliteit van de programma's, uitgezonden op de grote Franstalige tv-zenders in het zuiden van het land. De RTBF staat, eens te meer, verschillende keren in de Top 5 van beste resultaten.  

 

In de Qualimat-enquête van Télépro geven de kijkers hun mening over de kwaliteit van zeven programmacategorieën, op basis van duidelijk omlijnde criteria. Deze originele studie herpositioneert de zenders in de rankings volgens een totaal ander begrip dan het gebruikelijke kwantitatieve bereik. In deze 7e enguêtegolf gaven bijna 2.000 Franstalige Belgen van 18+, tussen 30 mei en 22 juni 2017, hun evaluatie van de acht grootste zenders van hun tv-landschap.

De zeven geanalyseerde categorieën zijn: Engelse/Amerikaanse series, Franse series, reality television, spel, entertainment, informatie- en ontspanningsprogramma's.

De RTBF sleept de eerste plaats in de wacht van drie op de zeven categorieën en staat in de top 5 van zes op de zeven categorieën… Voor de openbare omroepen zijn dit schitterende resultaten.

 

 

Vooral wat betreft de Franse series onderscheidt de RTBF zich het meest: La Une en La Deux palmen samen de volledige TOP 3 in. 'Plus belle la vie', in tweede positie bij de 18+, staat op het hoogste schavotje bij de jonge doelgroep van 18 tot 34 jaar. De reeks 'Section de recherches', op de 3e plaats bij de volledige bevolking, verovert de poleposition bij de mannen. In de categorie Britse en Amerikaanse series behaalt 'The Last Kingdom', uitgezonden op La Deux, de 4e plaats. Bij de mannen klimt deze 'The Last Kingdom' helemaal naar de 1e plaats.

 

 

La Une onderscheidt zich ook met zijn informatiemagazines: 2e plaats voor 'On n’est pas des pigeons' en 4e voor 'Questions à la Une'. De ontspanningsprogramma's doen het ook goed: 4e podiumplaats voor 'Le jardin extraordinaire'.

 

De zender AB3 positioneert zich het best met zijn reality tv-series zoals 'Baby boom', 'Super Nanny' en 'SOS ma famille a besoin d’aide''Baby boom' wordt gewaardeerd voor de geloofwaardigheid van de situaties: de uitzending neemt de 2e plaats in.

 

 

We geven ook nog mee dat 'Grey’s anatomy', in de top 2 van de Engelse/Amerikaanse series en de nummer 1 bij de 25-34-jarigen, is binnenkort op AB3 te zien!