RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

07.12.2017

De feestdagen op RTBF TV

Tal van feestelijke familiemomenten
op La Une en La Deux

De feestdagen op RTBF TV

Een heerlijke cocktail van humor en entertainment, een stoofpotje van speciale uitzendingen, een assortiment van fijne fictie en een vleugje gelegenheidsinformatie… Zo ziet het menu eruit dat de RTBF tv-zenders dit eindejaar 2017 serveren.

 

Enkele must sees:

 

Op La Une

  • De laatste aflevering van 'La famille à remonter le temps'. Op dinsdag 26 december staat deze uitzending in het teken van de jaren '90: het gezin viert de overgang naar het jaar 2000 in het gezelschap van enkele showbizvedetten van die tijd.
  • 'Les Briques d’or' wordt op zaterdag 16 december in primetime uitgezonden. Deze speciale editie beloont de mooiste huizen die in 'Une brique dans le ventre' te zien waren, verkozen door de kijkers.
  • 'Viva for live – de Lives': in het kader van de solidariteitsactie, die plaatsvindt van 17 tot 23/12, zijn tijdens deze unieke live-uitzending de beste prestaties te zien van de artiesten die voor Viva for Life optraden [uitzending op 27 december na 'les images de l’année' (beelden van het jaar)].
  • 'Mon réveillon préféré' op zondag 17 december (heruitzending op 30/12): een groot feestbuffet met BJ Scott, Anne-Laure Macq en Bernard Yerlès die hun favoriete feestmaaltijd bereiden.
  • 'Les Dossiers de Noël' gepresenteerd door Anne-Laure Macq op woensdag 20 december. De eindejaarsbusiness en de uitgaven van de Belgen in deze periode worden onder de loep genomen.
  • 'Chiens et chats sans colliers': het verhaal van een heel bijzonder dierenasiel waar vrijwilligers en re-integrerende personen actief zijn. Drie reportages van 26 minuten (24/12, 31/12 en 07/01), vol hoop en emotie!

 

La Une onthaalt ons ook op ontspanning met twee blooperprogramma's gepresenteerd door JL Lahaye, het openingsgala van het 'festival du rire' in Luik, een reeks humoristen en showmen (Fabrice Luchini, Coluche, Michel Leeb, enz), of ook nog een toneelstuk met en van de gebroeders Taloche (Les Caves).

Nog heel wat andere programma's trekken hun feestplunje aan voor een speciale editie: 'C’est du Belge', 'Best of Les Ambassadeurs', 'La spéciale fête des pigeons', enz.

 

Op La Deux

  • Wat fictie betreft, pakt La Deux uit met 'The Great Gatsby' (Gatsby le magnifique) (zaterdag 30/12), de film die twee oscars won, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. La Deux zendt ook de volledige 'Bourne'-filmreeks uit (26/12, 27/12, 02/01 en 03/01).
  • 'Like-moi', een nieuwe komische reeks over het leven van jongvolwassenen die verslaafd zijn aan social media en hun smartphone, gaat van start op 30/12. Daarna volgen nog 12 afleveringen, telkens op zaterdag & zondag om 20u00.
  • Het team van Jérôme de Warzée presenteert een 'Très, très grand cactus' die nog hilarischer en verrassender is dan gewoonlijk, met een terugblik op het politieke, showbizz- en sportnieuws van het afgelopen jaar. Uitzending op donderdag 28/12.
  • De opname van het concert van Loïc Nottet in Vorst Nationaal op 25 en 26 november zal de fans van onze nationale ster zeker plezieren.

 

 

Meer informatie over het eindejaarsprogrammarooster van RTBF TV vindt u in het persdossier.