RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

12.04.2018

ABXPLORE: zekerheid!

MADL van 2e zender Groupe AB stijgt: ideaal om campagnes te optimaliseren

ABXPLORE: zekerheid!

Met een marktaandeel van ruim 4% bij 'mannen 18-44' presenteert ABXPLORE een schitterende balans voor het eerste trimester 2018. De packages van gegarandeerde GRP bij Mannen 18-44 jaar zijn ook zeer aantrekkelijk voor andere commerciële, jonge of PRA-doelgroepen.

Amper zes maanden na zijn lancering laat ABXPLORE de docu-entertainmentzender van Groupe AB, een gemiddeld marktaandeel noteren van 4,2% bij de referentiedoelgroep 'mannen 18-44 jaar'.

Regelmatig liggen de resultaten hoger dan 7%. Op 23 februari vestigde de zender zijn record met een piek van 9,1%!

De afstand ten opzichte van de belangrijkste concurrent wordt alsmaar groter. In maart bereikte ABXPLORE een marktaandeel dat ruim het dubbele bedroeg versus dat van National Geographic Fr.

 

Source: Cim Audimetrie South; Total day; %TTV share; live; Men 18-44

 

Naast 'mannen 18-44' trok ABXPLORE ook kijkers aan in tal van andere commerciële doelgroepen, meer bepaald bij de jongeren en de VVA's.

 

Source: Cim Audimetrie South; ABXPLORE; Total day; %TTV share; live
 

Aankoop à la carte of in packages

De reclameblokken op ABXPLORE worden 'à la carte' verkocht. Om het aankopen voor adverteerders en mediabureaus makkelijker te maken, biedt RMB ook packages met gegarandeerd 10 GRP bij 'mannen 18-44' voor een gemiddelde prijs van 5000 € (basis 30 sec, uitsplitsing volgens maandelijkse index).

Uitgaande van het bereik van reclameblokken tussen januari en maart 2018 genereren deze packs ook bij andere doelgroepen op de markt mooie performances, gaande van 6 GRP bij 'mannen 18-54 SG 1-4' tot 10 GRP bij 'mannen 18-54'.

 

Source: Cim Audimetrie South; ABXPLORE; average number of GRP’S per pack ; Jan-March 2018

 

Een zeer voordelige aankoop

ABXPLORE is een van de minst dure zenders in het zuiden van het land.

In het 1e trimester 2018 zijn, afhankelijk van de doelgroep, de vastgestelde CGRP's van ABXPLORE liggen 16% tot 60% lager dan deze van Club RTL of Plug RTL.

Kortom, ABXPLORE is een uitstekend alternatief om de campagnes in het Zuiden te optimaliseren.

 

Source: Cim Audimetrie South; ABXPLORE vs Plug RTL & Club RTL; difference in average GRP cost ; Jan-March 2018