RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

18.09.2018

'Les Associés' op La Une

De nieuwe RTBF-uitdaging gepresenteerd door de spitante Sara de Paduwa

'Les Associés' op La Une

De kijkers laten plezier beleven terwijl ze hun kennis testen, dat is de nieuwe uitdaging van de RTBF! Dit grote algemene-cultuurspel, gepresenteerd door de spitante Sara de Paduwa wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden om 17u30 op La Une. Een dagelijkse portie cultuur en goed humeur!

Deze 100 % Belgische quiz, 'Les Associés' gedoopt, wordt gespeeld door vier kandidaten die uit alle hoeken van het land komen. De quiz verloopt in vijf fasen en spelen met woorden staat centraal.

De vijf fasen zijn:

 

  • "L'escalade" (de klim): een snelheids- en concentratiespel waarbij je het hoofd koel moet houden. Eén thema, 60 seconden en 20 vragen achter elkaar! Indien de kandidaat slaagt in de 'escalade', verdubbelt hij de prijzenpot. Deze fase is niet eliminerend.

 

  • "La bonne année" (het juiste jaar): spelen met data en evenementen die je aan elkaar moet koppelen.

 

  • "L’intrus" (de indringer): één woord mag je in geen geval uitspreken, anders moet je het spel verlaten. Slechts 3 kandidaten blijven in de running.

 

  • "Les penalties" (de penalty's): in de halve finale moeten twee kandidaten, net als in het voetbalspel, het hoogst aantal punten scoren om de finale te halen.

 

  • "La guillotine": in de finale moet je het mysteriewoord vinden. En elke fout kan je veel kosten. De finalist ziet twee woorden verschijnen. Het ene maakt deel uit van 'de goede reeks', het andere is een 'guillotine' die de prijzenpot halveert. De kandidaat moet dus kiezen. Indien hij het juiste woord kiest, wint hij de hele prijzenpot. Indien hij verkeerd kiest, dan wordt het prijzengeld gehalveerd.

 

Dit programma is al een enorm succes in andere landen, van Italië tot Brazilië, en komt nu naar ons land. Kijk op maandag 24 september om 17u30 dus naar La Une om beleef samen met Sara en haar kandidaten veel plezier met 'woorden associëren'!