RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

05.10.2018

TARMAC steunt eSports

De RTBF laat zich gelden in de eSports- en gamingsector met een uniek concept

TARMAC steunt eSports

De RTBF neemt een duidelijke positie in op de markt van e-sports en videogaming, een sector die zowel in België als in het buitenland helemaal in de lift zit. Sinds 27/09 organiseert TARMAC, het 100% digitale medium, de 'Tarmac Ciné Sessions' op groot scherm in Kinepolis. Sponsors van het evenement trekken hiermee gegarandeerd de aandacht van een gepassioneerde Generatie Z.

De gamingmarkt doet het zo goed dat videogames al vaak als 'tiende kunst' bestempeld worden. eSports is een van de belangrijkste disciplines in het genre. In het buitenland vullen gamingcompetities hele stadia. Ook in België is dit fenomeen goed op weg om de entertainmentwereld voor jongeren ingrijpend te veranderen.  

In de Télémoustique van 26 september lezen we: "Ons land is geen uitzondering op de marktregel en ziet zijn grafieklijnen de hoogte in gaan. Uit een recente studie (Paypal en SuperData) blijkt de populariteit van eSports en afgeleiden op ons grondgebied. In 2017 zou de Belgische markt bijna 3 miljoen euro hebben gegenereerd en wordt voor 2018 een groei verwacht van ruim 20%".

Met TARMAC, het 100% digitale merk, is de RTBF een van de eerste Belgische media die zich duidelijk positioneert op deze markt.

Om nog dichter bij zijn publiek te staan, het te helpen zich verder te ontplooien en de toekomst van eSports in België een boost te geven, lanceerde TARMAC op 27 september een uniek concept: de 'Tarmac Ciné Sessions'.

Het principe is eenvoudig: een bioscoopzaal en honderden gamers, professionals en amateurs, spelen tegen elkaar op een groot scherm. Tot 6 december staan er elke donderdag in Kinepolis Brussel een competitie, training, ontdekking van exclusiviteiten, coaching of gewoon fun op het programma.

 

 

Voor al wie de 'Tarmac Ciné Sessions' niet bij kan wonen is elke competitie live te volgen op Auvio, Twitch (kanaal: tarmacBE) en uitgesteld op YouTube. Het evenement is ook te zien op de sociale media Twitter & Facebook van TARMAC.

 

Zin om deel te nemen? De sessies zijn gratis, zowel voor spelers als toeschouwers. Inschrijven voor de 'Tarmac Ciné Sessions' kan week per week, elke vrijdag om 20u00.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Zin in commerciële zichtbaarheid? doe zoals Proximus : De 'Tarmac Ciné Sessions'q en de uitzending ervan op een hele reeks digital devices zijn een uitstekende kans om een jonge community te bereiken die helemaal begeesterd is door hun passie. Aarzel niet uw gebruikelijke contactpersoon te bellen of te mailen naar sales@rmb.be.