RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

19.11.2018

Belgische series zijn terug!

De Belgische series 'La Trêve' en 'Unité 42' opnieuw te zien op La Une

Belgische series zijn terug!

Seizoen 2 van 'La Trêve' ging op 11 november van start op La Une. En dat van 'Unité 42', waarvan de opnames binnenkort beginnen, is geprogrammeerd voor het najaar van 2019. Commercieel gezien is dit het geknipte moment om aan productplaatsing te doen en een merk op natuurlijke wijze te integreren in het script.

Het eerste seizoen van de series die samen met de RTBF werden geproduceerd, maakten grote indruk bij de kijkers, zowel wat betreft de spannende plot als de bijzondere sfeer en het knappe acteerwerk. Maar het succes van 'La Trêve', 'Ennemi Public', 'Unité 42', enz… blijkt niet enkel uit het niveau van de Belgische kijkcijfers. Deze series maakten ook furore in de pers, werden onderscheiden op verschillende internationale fictiefestivals en vielen in de smaak bij de kijkers van buitenlandse tv-zenders die ze ook in hun programma opnamen.  

Wie fan was van het eerste seizoen van deze 100% Belgische series, zal ook dol zijn op Seizoen 2! Het goede nieuws? De nieuwe afleveringen van 'La Trêve' begonnen op 11 november 2018 op La Une. Voor het vervolg van de andere series moeten we nog wat geduld hebben: de nieuwe afleveringen van 'Unité 42', waarvan de opnames worden voorbereid, verschijnen op antenne in het najaar van 2019.

 

La Trêve :

Seizoen 1 (jan-maart 2016):

  • 1.020.000 kijkers in totaal (bereik 4+ gecumuleerd)
  • 7.200 unieke bezoekers per aflevering in livestream
  • ook uitgezonden op Canvas en France 2

 

Seizoen 2 :

  • 10 nieuwe afleveringen van telkens 52 minuten
  • 's zondags op La Une om 20u20 sinds 11 november 2018 (2 afleveringen per avond)

 

De plot van het tweede seizoen? Vier jaar zijn inmiddels verstreken sinds de affaire Driss Assani. Yoann Peeters is verhuisd en is geen politieagent meer. Hij leeft teruggetrokken en probeert de tragische dood van zijn partner te verwerken. Maar al snel haalt zijn verleden hem weer in (raakt hij verstrikt in zijn verleden). Jasmina Orban, de psychiater bij wie hij eerder vier jaar lang in behandeling was, doet een beroep op hem. Zij volgt een nieuwe patiënt op: Dany Bastin, een jonge man die zich re-integreert, wordt beschuldigd van een afschuwelijke misdaad. Jasmina is ervan overtuigd dat haar patiënt onschuldig is en Yoann is de enige persoon die hem kan helpen…

Ondanks zware concurrentie (wedstrijd van de Rode Duivels op 18/11), werd elk van de vier eerste afleveringen gemiddeld door meer dan 278.000 Franstalige kijkers gevolgd.

Het 2e seizoen is net zo adembenemend als het eerste! Een aanrader!

 

 

Unité 42 :

Seizoen 1 (nov-dec 2017):

  • 938.000 kijkers in totaal (bereik 4+ gecumuleerd)
  • 6.600 unieke bezoekers per aflevering op Auvio
  • ook uitgezonden op France 2

 

Seizoen 2 :

  • 10 nieuwe afleveringen van telkens 52 minuten
  • 's zondags op La Une om 20u20 vanaf het najaar 2019

 

Het verhaal van het tweede seizoen? Dat wordt op dit ogenblik nog geschreven… We kunnen dus niet veel vertellen over dit project in voorbereiding, maar één ding is zeker: de vier hoofdpersonages en de sfeer van Unité 42 zijn zeker weer van de partij. De cases zullen uiteraard verschillen maar het vervolg sluit aan bij Seizoen 1. Technologie-gerelateerde enquêtes zijn een onuitputtelijk onderwerp

Aangezien de opnames van de nieuwe 'Unité 42'-afleveringen binnenkort beginnen, zijn er nog enkele 'product placement'-mogelijkheden voor de adverteerders.

Met een productplaatsing kan men een ontvankelijk publiek bereiken, dat een connectie heeft met wat het bekijkt en gevoelig is voor niet-onderbrekende reclame. Het merk of het product speelt een rol in de intieme ruimte van de acteurs. 'Unité 42' biedt overigens niet enkel een concept en een productie van topkwaliteit, de serie snijdt ook een sterk en actueel thema aan.

Wilt u deze kans op 'geïntegreerde communicatie' grijpen? Aarzel dan niet uw gebruikelijke commerciële contactpersoon te bellen of te mailen naar sales@rmb.be

 

Ontdek ons commerciële aanbod