RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

27.11.2018

Twee eigen podcasts op Auvio

De RTBF blijft investeren in nieuwe formats met twee nieuwe podcasts

Twee eigen podcasts op Auvio

De RTBF blijft investeren in nieuwe formats. 'Salade Tout' en 'Doulange' zijn twee projecten die geselecteerd werden na de projectoproep 2018 voor podcasts 'van bij ons'. Nu te ontdekken op Auvio.

Gezien het succes van de audioserie "C'est Tout Meuf" in 2017 en rekening houdend met de nieuwe consumptiegewoonten van zijn doelgroepen, blijft de RTBF investeren in eigen podcastproducties. In mei 2018 lanceerde de cel Webcreation een projectoproep voor podcasts 'van bij ons'.

Twee projecten, volledig ontworpen voor audiodoeleinden, werden geselecteerd: 'Salade Tout', een culinaire podcast over onze eetcultuur en 'Doulange', een thrillerpodcast (fictie) met een nucleaire crisis als achtergrond.

Nu te ontdekken op Auvio, Facebook (RTBF Webcreation), Youtube, iTunes of de gebruikelijke podcast-apps.

Salade Tout :

  • Elke donderdag
  • Van 08/11/2018 tot 10/01/2019
  • 10 afleveringen van 10 tot 15 minuten

 

De makers van het project lichten toe: "Salade Tout bespreekt kleine en grote topics van de moderne foodwereld, overgoten met een lokaal sausje: België, land van ondergewaardeerde gastronomie, sleept enkele vervelende kwesties en unieke tradities met zich mee die zowel authentiek als modern zijn. En de Belgen, gerenommeerde bierbrouwers, ultrageconnecteerde gastronomen of futuristische ambachtslieden, hebben heel wat te vertellen via de spreekbuis van de twee podcast-gastvrouwen".

Deze gastvrouwen, Axelle Minne en Elisabeth Debourse, respectievelijk culinair creatief directeur en journaliste, zijn ook de auteurs en producers van deze eigen podcast.

Bekijk hier het persdossier

 

Doulange :

  • Elke dinsdag en vrijdag
  • Van 13/11/2018 tot 14/12/2018
  • 10 afleveringen van 10 minuten

 

De pitch: "Doulange is een journalistieke thriller over leerling-verslaggever Charlotte. Zij trekt naar haar geboortedorp om te onderzoeken of er een verband is tussen de kanker die onlangs bij haar moeder werd vastgesteld en haar lange, zeer lange loopbaan als directrice van een kerncentrale. Sinds enkele dagen geeft Charlotte echter geen teken van leven meer. Maar er is een spoor van haar bezoek aan het dorp: de interviews die ze opnam met haar smartphone verschijnen op mysterieuze wijze op het web."

Doulange werd geschreven door een volledig vrouwelijk team: Caroline Prévinaire, Katia Lanero Zamora en Audrey Bureau.

Bekijk hier het persdossier