RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

28.01.2019

10e editie Qualimat is er

Télépro screent wat kijkers beoordelen als 'het beste van de Franstalige tv

10e editie Qualimat is er

Télépro bracht onlangs de 10e golf uit van Qualimat: de eerste onafhankelijke Belgische enquête over de kwaliteit van tv-programma's op Franstalige zenders. Deze golf betreft de maanden september, oktober en november 2018. Resultaat? De Belgische kijker stelt de programmering van de RTBF bijzonder op prijs. De openbare omroep staat op de eerste plaats in 3 van de 7 categorieën.

UK/US-series

Game of Thrones blijft bij alle doelgroepen onbetwiste leider in het klassement. De serie wordt unaniem naar de top geprezen voor bijna alle onderzochte kwaliteitscriteria: verhaal, personages, originaliteit, vertolking, techniek.

Wat het criterium 'een wereld ontdekken' betreft, sleept de serie The Good Doctor de 2e plaats in de wacht.

 

Franse series

Versailles wordt in het algemene klassement van deze 10e golf weliswaar onttroond door La Trêve, maar de serie blijft wel het populairst bij de vrouwen die Versailles als de meest kwalitetisvolle serie beschouwen.

 

Entertainment

Le Grand Cactus is al sinds de zesde golf leider in zijn categorie, wat - gezien de kijkcijfers - niemand zal verbazen! In deze programmacategorie is Jérôme de Warzée de populairste presentator.

 

 

Realityseries

AB3 staat op de tweede plaats met 'SOS, ma famille a besoin d’aide' bij de 18-24-jarigen, op de derde plaats met 'Patron incognito' bij de 25-34-jarigen en nog eens op de derde plaats met 'Cauchemar en cuisine : 24h en enfer' bij de 18-24-jarigen.

 

Andere categorieën

La Une en La Deux verschijnen ook in de TOP 5 van de categorieën Spel-, Informatie- en Ontspanningsprogramma.

 

 

Neem plaats voor uw tv en geniet van de kwaliteitsprogramma's die de zenders in regie bij RMB u presenteren!