RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

02.05.2019

RTBF-radio's in Vlaanderen

Dankzij DAB+ zijn de RTBF-radio's sinds 1 mei ook in Vlaanderen te beluisteren

RTBF-radio's in Vlaanderen

Op 1 mei lanceerde de RTBF via DAB+ een nieuwe dienst in Vlaanderen. Deze dienst, RTBF Mix genoemd, is een compilatie van nieuws-, muziek- en sportprogramma's uitgezonden door La Première, Classic 21 en VivaCité.

Sinds november 2018 zijn de RTBF-radio's te beluisteren via DAB+ (Digital Audio Broadcasting). De 'Digital Audio Broadcasting' of digitale radio via de ether is van betere kwaliteit, is gratis en biedt tal van voordelen zoals aanvullende informatie over het programma of het gespeelde muzieknummer.

 

In Brussel en Wallonië kunnen alle privénetwerken en alle radio's van de RTBF al via DAB+ ontvangen worden: Antipode (Brussel en Waals-Brabant), Bel RTL, Classic 21, DH Radio, FUN Radio, La Première, Nostalgie, Maximum FM (Luik), Must FM (Namen en Luxemburg), NRJ, Pure, Radio Contact, Sud Radio (Henegouwen), Tarmac en Vivacité. Net als BRF 1 (radio van de Duitstalige Gemeenschap).

 

Met Digital Audio Broadcasting zijn de RTBF-radio's voortaan ook beschikbaar in Vlaanderen. Sinds 1 mei 2019 is het dankzij 'RTBF Mix' mogelijk dat Vlaamse luisteraars en luisteraars die naar het noorden van het land reizen, het beste van wat de RTBF-radio's te bieden hebben kunnen beluisteren. Op het programma: nieuws, muziek en sport naar believen!

 

Van 5u tot 10u luistert u naar La Première;

Van 10u (9u in het weekend) tot 20u: Classic 21;

Van 20u (18u op zaterdag en 14u op zondag) tot middernacht: VivaCité;

Van middernacht tot 5u: Classic 21.

 

De meeste radiotoestellen die momenteel op de markt te koop zijn, ook de autoradio's in nieuwe voertuigen, zijn compatibel met DAB+. Wie nog geen DAB-radio heeft, kan zich voor een billijke prijs gewoon een adapter aanschaffen.