RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

13.05.2019

Grillmasters op La Une

Op 28 mei pakt La Une uit met nieuw entertainment op dinsdag: 'Grillmasters'

Grillmasters op La Une

Het is zover, het barbecueseizoen breekt weer aan! En de RTBF wil liefhebbers van dit zomerse en gezellige bbq-gebeuren inspireren met een nieuw entertainmentprogramma op dinsdagavond: 'Grillmasters'. Te ontdekken op La Une vanaf 28 mei!

De barbecuewedstrijd 'Grillmasters', het programma dat in Vlaanderen al goed bekend is, verschijnt vanaf dinsdag 28 mei 20u10 zes weken lang op La Une.

Het concept? Twee Belgische chef-koks, Sofie Dumont en Benjamin Laborie, gaan op zoek naar de beste grillmeesters van het land.

Tijdens de eerste auditie-aflevering stellen ruim 30 deelnemende duo's hun signatuurgerecht (op de bbq!) voor aan de chef-koks. Slechts acht duo's worden geselecteerd om het avontuur aan te gaan.

Met een barbecue als game-tool gaan de acht geselecteerde duo's in de volgende vijf afleveringen de strijd aan om te bewijzen dat zij de strafste barbecuemeesters zijn. Tijdens opgelegde proeven moeten ze een gerecht bereiden op basis van een streekproduct dat ze niet van tevoren kennen. Uiteindelijk sleept één kandidatenduo de titel van 'beste Grillmasters van België in de wacht.

De chef-koks Sofie Dumont en Benjamin Laborie moeten deelnemers zowel beoordelen als begeleiden. Elke week worden de acht duo's immers door hen opgeleid en gecoacht op een barbecuelocatie of Atelier de Grill.

In de Waals-Brabantse abdij van La Ramée of in de provincies Namen, Luik en Luxemburg… telkens tonen de kandidaten, soms met atypisch profiel, wat er nodig is voor een geslaagde barbecue. 

 

Ontdekking van de streek en producten van Waalse bodem verzekerd!

 

Grillmasters is als format vergelijkbaar met MasterChef. De sleutelelementen zijn positivisme, coaching, humor, uitdaging, spanning, enz…

In het zuiden van het land wordt de uitzending beslist een van de topprogramma's van de vroege zomer: de RTBF stelde een uitgebreid promotieplan samen met radio (VivaCité, Pure), tv (La Une, La Deux, La Trois), digital, sociale media, kranten en tijdschriften.

Ontdek hier de details van elke 'Grillmasters'-aflevering

 

Voor meer informatie over de uitzending of de reclameblokken kunt u contact opnemen met uw gebruikelijke commerciële contactpersoon of mailen naar sales@rmb.be