RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

04.09.2019

AB-zenders pakken flink uit

Voor het nieuwe seizoen pakken de AB-zenders uit met heel wat nieuwigheden

AB-zenders pakken flink uit

Op AB3 waar fictie en reality-tv altijd een prominente plaats innemen, en op ABXPLORE waar avontuur en docu-reality centraal staan, krijgen de programmaschema's een klein Belgisch accent...  

 

AB3: nog straffere elementen

 • Namiddagen vol series: gezien het succes van 'Dossiers Criminels' op maandagavond, wordt het vakje 'televisiefilm' van de vroege namiddag zeven weken uitgebreid met de serie 'Crimes'. Vervolgens gaan de 'Desperate Housewives' verder op hun elan, gevolgd door 'Dr House'. Nog een andere nieuwigheid die deze uurschijf afsluit: 'Castle', de succesvolle detectiveschrijver, met afleveringen die nog niet eerder uitgezonden werden op AB3.

 

 • De films zijn nog straffer dan in het vorige seizoen. Op het programma: de Twilight Saga, Spectre, The Hobbit 3 (The Battle of the Five Armies), 47 Ronin, Man on fire, enz. In het kader van AB3 Family stippen we aan: de nieuwste Asterix (Le Secret de la potion magique) van Alexandre Astier, Kung Fu Panda, Moi, moche et méchant (Despicable me), Comme des bêtes (The Secret Life of Pets), Fée malgré lui (Tooth Fairy), enz.

 

 • Wat betreft series in primetime (vrijdagavond) brengt AB3 vanaf januari 2020 nog niet vertoonde producties, onder meer van The Closer, een Amerikaanse politieserie, en verder ook een sterke serie die momenteel nog wordt afgewerkt.

 

 • De grote succesprogramma's zoals 'Cauchemar en cuisine : 24h en enfer' (Ramsay's Kitchen Nightmares), 'On a échangé nos mamans' of 'Tattoo Cover', zijn terug voor een nieuw seizoen of nog niet uitgezonden afleveringen. In de trant van formats zoals 'Super Nanny' en 'C’est du propre' zijn er ook nieuwe 'coaching'-series gepland.

 

 • Op zondagavond staat een nieuwe selectie nog niet vertoonde documentaires op het programma.

 

 • AB3 pakt ook uit met een gloednieuwe talkshow: 'Le QG'. De presentator van NRJ Belgique en Fun Radio, Guillaume Pley, en de Belgische YouTuber Jimmy Labeeu hebben de touwtjes van dit wekelijkse programma in handen. Het duo ontvangt voorname gasten zoals Camille Lellouche, Franck Gastambide of Seth Gueko, en de interviews worden onderbroken met enkele 'happenings'. Het uitzendmoment moet nog vastgelegd worden!

 

 

ABXPLORE: een armada van nieuwigheden

 • De pre-access wordt ingepalmd door nieuwe realityseries. Dit najaar verschijnt onder meer 'Duck Dynasty', over een steenrijke familie in Louisiana die een miljoenenbedrijf runt van producten voor eendenjagers. En begin 2020 ook 'Barter Kings', over enkele ondernemers die de kunst van de ruilhandel verstaan en alles verkrijgen wat ze willen, zonder een cent uit te geven.

 

 • 'Storage Wars', de realityserie die furore maakt in de VS, over handelaren die tegen elkaar opbieden voor de inboedel van een opslagruimte, is terug te bekijken in de vooravond. Gezien het bereiksucces van het vorige seizoen programmeert ABXPLORE 70 uur nog niet vertoonde afleveringen van de serie én spin-offs.

 

 • Voor het eerst zendt ABXPLORE Franse producties uit in primetime. In 'Retour à l’instinct primaire' (Naked and Afraid) moeten een man en een vrouw (als paar) samen 21 dagen lang overleven in een van de meest vijandige omgevingen ter wereld, alleen achtergelaten, zonder voedsel, water of kleding, met enkel een persoonlijk voorwerp. Twee Belgische kandidaten, Bénédicte en Olivier, nemen deel aan het avontuur!

 

 • Nog steeds in primetime zijn de sterke programma's weer van de partij met nieuwe afleveringen: 'Wheeler Dealers' (opknappen van oude auto's), 'Hunting Hitler' (vrijgegeven dossiers over Hitler), 'American Pickers' (brocanteurs en schatzoekers), enz.

 

 • En ter afronding van dit beknopte primetime-overzicht stippen we ook nog deze nieuwe programma's aan:
   
  • 'Gold Rush': goudzoekers laten hun familie vijf maanden lang achter om hun geluk te beproeven.

  • 'Le Trésor de Pablo Escobar' (Finding Escobar's Millions): twee voormalige CIA-agenten gaan op zoek naar de miljoenen die Pablo Escobar zou verstopt hebben.

  • 'Forged in Fire': een competitie waarin de beste wapensmids het tegen elkaar opnemen om eigenhandig historische wapens te maken (bijlen, zwaarden, dolken, enz.)

  • En ook: 'Inventer le Ciel' (Megastructures), 'Panique dans le ciel', 'Nature meurtrière' (The World's Deadliest Weather), 'Power & Ice', 'American restoration', 'Woodsmen', 'Pirate treasure', enz.

 • Op zaterdagavond staat 'Drone Racing League' (seizoen 3) vanaf oktober terug op het programma met een expres-heruitzending na de VS.

 

Persdossier

 

Aarzel niet contact op te nemen met onze afdelingen Sales en/of Trading & Revenue om te weten welke commerciële kansen AB3 & ABXPLORE te bieden hebben.