RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

16.09.2019

Hattrick voor de RTBF

Uitzendrechten voor de volgende 3 edities van de Olympische Spelen gaan naar de RTBF

Hattrick voor de RTBF

De RTBF tekende onlangs een uitzendovereenkomst met Discovery en neemt ons mee naar de Olympische Spelen van Tokio, Peking en Parijs. La Deux, Auvio en Vivacité zullen de niet te missen momenten van deze spelen uitzenden.

Het contract met Discovery werd eindelijk getekend. De RTBF zal dus de Olympische en Paralympische spelen van Tokio in 2020, Peking in 2022 en Parijs in 2024 uitzenden.

Volgende zomer, van 24 juli tot 09 augustus 2020, verzekert de openbare omroep 200 uitzenduren (60 uren voor Peking en 220 voor Parijs).

Op het programma van de Japanse editie staan 321 proeven voor 10.500 atleten, waarvan bijna 250 Belgische. De gebroeders Borlée, Nafissatou Thiam, de Red Panthers, de Red Lions, David Goffin, Elise Mertens,… onze grootste atleten zullen van de partij zijn! Tijdens dit belangrijke internationale sportevenement kunnen 30 sporten vertegenwoordigd worden door de Belgische delegatie.

En een nieuwe editie betekent ook nieuwe sporten: jonger, meer urban en meer gemend, zoals karate, klimmen, skateboarden en surfen.

Ondanks het tijdsverschil zullen velen van ons de Belgische atleten aanmoedigen en dromen van gouden medailles voor 2020.

 

Come on Belgium !

 

Lees hier het persbericht van de RTBF