RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

18.09.2019

Remarkable Square RMB

RMB startte 12 september het nieuwe seizoen feestelijk, op een 'Remarkable Square'

Remarkable Square RMB

Op donderdag 12 september startte RMB het nieuwe seizoen met een feestelijke en 'remarkable' avond in de Event Lounge.

Voor de lancering van zijn nieuwe seizoen 2019-2020 verwelkomde RMB de reclamewereld en de mediapartners op een gezellige en feestelijke avond. Yves Gerard, General manager van RMB, en Jean-Paul Philippot, Voorzitter van de Raad van Bestuur van RMB, stelden hun 'Remarkable Square' voor. Een dynamische kruising van 4 belangrijke pijlers: diversiteit, kwaliteit, complementariteit en rijke content, geproduceerd door de RTBF, Groupe AB, Groupe NRJ, Groupe IPM, Groupe AZERION en BeTv. Rijke, lokale en originele content om een kwaliteitscontext en passende reclameboodschappen te verzekeren.

 

Jean-Paul Philippot wees meteen op de historische positionering van RMB, opgebouwd rond zowel overheids- als privépartners. De regie evolueerde op basis van een veroveringsstrategie en wil op dit elan verdergaan, vooral in de digitale economie. Een pro-Belgische positionering zal een ambitieus alternatief bieden voor de internationalisering van de media en de GAFAN-wereld.

 

Met een humoristische toets presenteerde Patrick Ridremont aan het rond de Square verzamelde publiek de vertegenwoordigers van vier hoofdthema's, die elk hun thema toelichtten:

 

Informatie - Entertainment - Sport - Muziek

 

'Informatie' of nieuws werd besproken door Jean-Pierre Jacqmin - Directeur Informatie en Sport van de RTBF, Joan Condijts – Directeur Informatie van de gloednieuwe zender LN24, en Philippe Wallez - Voorzitter van de UBA. Alle drie pleitten ze voor het behoud van objectieve, gediversifieerde en proactieve informatie, gebracht met de middelen die de voortzetting ervan verzekeren.

 

Nicolas Fadeur - NRJ, François Tron-RTBF en Philippe Zrihen-AB deden hun strategieën 'Groepsentertainment' uit de doeken in een videomontage die aantoonde hoeveel programma's er dagelijks door hen worden aangeboden. Een gevarieerd assortiment van content dat zowel een veeleisend als zeer ruim publiek bereikt. Van de Magritte-prijsuitreikingsceremonie tot The Voice Kids of 'le Grand Cactus' op de RTBF, Super Nanny op AB3, de menselijke avonturen op ABXplore en de SHOW’s op NRJ,… elke entertainmentzoeker komt hier aan zijn trekken!  

 

Patrick Ridremont nodigde vervolgens Michel Lecomte en Vincent Vanasch (doelman bij de nationale hockeyploeg) uit op het podium om te praten over 'Sport'. Het RTBF-sportaanbod is een van de grootste in Europa! Op de RTBF-zenders krijgt het publiek uiteraard de populaire sporten te zien zoals voetbal, wielrennen, tennis en sinds kort hockey, maar ook een hele reeks minder populaire disciplines die elders niet aan bod komen.

 

RMB ging er ook prat op zijn 'muziekaanbod' in de schijnwerpers te plaatsen, als het meest gediversifieerde en rijkste in het Franstalige audiovisuele landschap. Werkelijk alle stijlen worden aangeboden: klassiek, pop, rock, Franse en Engelse variété, Franse chansons, jazz, R&B, hiphop en rap. Ter illustratie van dit scala aan muziekgenres, werd een video getoond  met commentaar van Kim Beyns – NRJ, Hakima Darmourch - RTBF en Jean-Charles Dekeyser – DH Radio.

 

Aurélie Clément, Trading & revenue Director, en Gregory Vandenschrick, Sales Director, sloten de presentatie af met een dankwoord aan de mediapartners voor hun betrokkenheid, aan de adverteerders voor hun vertrouwen en aan de mediabureaus, reclamebureaus en trading desks voor de samenwerking. RMB weet en begrijpt met welke veranderingen de marktspelers worden geconfronteerd en belooft hen zo goed mogelijk bij te staan in de uitdagingen van morgen. De regie is vastberaden om - dankzij de degelijkheid, het dynamisme, de betrokkenheid en professionaliteit van haar teams - een 'Remarkable Square' te zijn waar niemand omheen kan.

 

Een zeer geslaagde start van het nieuwe seizoen die in schoonheid, en vooral met muziek eindigde.

 

"TOGHETER FOR A NEW EXCITING SEASON”

 

Bekijk hier de foto's van de avond