RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

27.09.2019

Twee nieuwe RTBF-radio's

Viva+ en Jam. zijn vanaf 27 september te beluisteren via DAB+ en RadioPlayer.be

Twee nieuwe RTBF-radio's

Op 27 september 2019 huldigt de RTBF twee nieuwe radiozenders in, die qua genre totaal verschillend zijn. Viva+ focust op de hits van de jaren '60 en '70. Jam. laat alternatieve en onverwachte muziek ontdekken. Beide radiostations zijn te beluisteren via DAB+ en RadioPlayer.be.

De RTBF kondigde het in augustus, tijdens zijn persconferentie over de start van het nieuwe seizoen, al aan: om nog beter in te spelen op de verwachtingen van de verschillende doelgroepen, lanceert onze mediapartner op 27 september, de Feestdag van de Franse Gemeenschap, twee nieuwe radiostations.

 

Viva+ en Jam. zijn te beluisteren via DAB+ en online. Hiermee biedt de RTBF voortaan 9 radiostations in DAB+ (naast Viva+ en Jam. ook La Première, VivaCité, Classic 21, Pure, Musiq3, Tarmac en Mix RTBF.)

 

Meer details? Klik hier

 

 

De nieuwe radio is complementair aan VivaCité en richt zich tot 60-plussers met een aanbod van populaire muziek uit de pre-eighties.

 

Tijdens de week wordt er van 07u00 tot 16u00 live gepresenteerd door radiofiguren als Bernard Dewee, Serge Van Haelewijn en Jocelyne Tomme. In het weekend, van 09u00 tot 12u00, onthaalt Marc Vernon de luisteraars op muziek en verzoeknummers.

Op Viva+ wordt wel minder gepraat dan op VivaCité om meer ruimte te laten voor enkel muziek. Viva+ laat evergreens herontdekken in een moderne setting!

 

Ontdek Viva+ hier!

 

 

 

Jam. mikt op een jonger publiek (25 tot 39 jaar) met een eclectisch aanbod van hedendaagse muziekgenres: van rock tot urban en wereldmuziek of new jazz.

 

Jam. werkt zonder presentatoren maar ook zonder algoritme: in tegenstelling tot wat er gebeurt met streaming, wordt de programmering handmatig samengesteld door een team van vlees en bloed.

 

Jam. besteedt aandacht aan onverwachte, weinig gehoorde nummers die uitnodigen tot muzikale ontdekkingen. Jam. is de radio die nieuwsgierigen aanzet om hun muzikale horizon te verruimen!

 

Ontdek Jam. hier!

 

Twee nieuwe radio's in regie

 

Viva+ en Jam. worden, net als de andere RTBF-radio's, gecommercialiseerd door RMB. Ruimte reserveren in de reclameblokken is zeer binnenkort mogelijk. De aankoop van reclameruimte kan voor radio (DAB+) en digital, in classic of programmatic buying.

 

Graag meer info? Aarzel niet uw gebruikelijke contactpersoon te bellen, of mail naar sales@rmb.be