RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

04.10.2019

Gratis series op Auvio

De RTBF lanceert 'Series Corner', een catalogus voor de liefhebbers van series

Gratis series op Auvio

Op 4 september lanceerde de RTBF een nieuw aanbod voor de fans van series: de 'Series Corner'. Een internationale, nog niet vertoonde, volledige selectie in OV met ondertiteling, beschikbaar op Auvio en op woensdagavond lineair uitgezonden op La Trois.

De series vertegenwoordigen een gigantisch aandeel in de videoconsumptie. Voortaan kunnen de liefhebbers gratis hun favoriete series bekijken via de RTBF.

 

Bij de start van het nieuwe seizoen lanceerde de RTBF de 'Series Corner', een catalogus voor fans van series en kenners die graag nieuwe horizonten in het genre ontdekken. Deze nieuwe videoruimte biedt volledige seizoenen aan, in OV en ondertiteld. Het is een origineel kwalitatief en exclusief aanbod van grote internationale series (Scandinavische, Britse, Israëlische, Spaanse, Amerikaanse en ook Vlaamse…).

 

Langetermijnaanbod op Auvio

Deze series zijn integraal beschikbaar op Auvio, ideaal voor de bingewatchers. Maar ze blijven lang genoeg online (6 maanden) voor wie ze op eigen tempo wil bekijken.  

 

Met dit nieuwe concept toont Auvio aan dat het platform veel meer is dan een inhaalmedium. Het is immers een aanvulling op de drie RTBF-zenders. Met 'Series Corner' beantwoordt Auvio aan de noden van de seriefans die de traditionele televisie verlaten om hun geluk elders te vinden en die niet noodzakelijk zin hebben om zich te abonneren op beltaalplatforms.

 

Wekelijkse afspraak op La Trois

Parallel, voor de kijkers die liever zien hoe de serie week na week evolueert, houdt de RTBF op woensdagavond een lineair aanbod op La Trois.

 

Een aanbod dat nog uitbreidt

'Series Corner' geeft de aftrap met de grote Richard Gere himself. De acteur vertolkt de rol van een geduchte zakenman in de indrukwekkende Britse familiethriller MotherFatherSon. Hij speelt de manipulatieve vader aan het hoofd van een media-imperium en moet het hoofd bieden aan zijn zoon en ex-vrouw.

 

Nog drie andere series zijn zes maanden online beschikbaar op Auvio:

  • Pure, een Brits pareltje met Charlie Clive in de rol van Marnie, die last heeft van een obsessief-compulsieve stoornis. Haar obsessies nemen de vorm aan van erotische gedachten.
  • Locked up (Vis a Vis), een Spaanse thrillerserie in het gevangenismilieu waar de vrouwelijke gevangenen plannen smeden over een buiten de muren verborgen buit.
  • Honour (Heder), een Zweedse thrillerserie over een advocatenkantoor van vier vrouwelijke partners die slachtoffers van seksistische misdaden helpen en zich inzetten voor de bestrijding van geweld tegen vrouwen.

 

Dit aanbod wordt maandelijks aangevuld met nieuwe series om tegen november op kruissnelheid te komen met acht beschikbare series, bovenop de series die op tv uitgezonden worden.

 

We kijken ernaar uit series te ontdekken zoals Invisible Heroes (Finse serie over de staatsgreep van Pinochet in 1973), Dangerous Moms, een komische Spaanse politieserie, of The Son, een historische saga met Pierce Brosnan.

 

Drie chroniqueurs om de liefhebbers te gidsen

Het kijken van series is megapopulair en geeft aanleiding tot geanimeerde gesprekken. Daarom zullen drie presentatoren (Loren Claessens van VivaCité, Céline Dejoie van Pure en Himad Messoudi van La Première) de liefhebbers wegwijs maken, door de nieuwigheden van de 'Series Corner' voor te stellen met trailers, podcasts en interviews op televisie, het web, social media en Auvio.