RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

12.11.2019

Kody, MC van de Magritte 2020

Kody wordt Master of Ceremonies van de 10e editie van de 'Magritte du Cinéma'

Kody, MC van de Magritte 2020

Op 1 februari 2020 viert de 'Magritte du Cinéma'-filmprijs zijn tiende verjaardag. Voor de gelegenheid verschijnt de geniale Kody dan als Master of Ceremonies op het podium. Deze komiek, onder meer bekend als imitator in 'le Grand Cactus' en van vele markten thuis, gaat de uitdaging aan tijdens de prestigieuze Magritte-prijsuitreikingsavond, rechtstreeks uitgezonden op La Deux.

De jaarlijkse Magritte-ceremonie die op 1 februari eens te meer de Belgische filmwereld in de bloemetjes zet, vindt plaats in Square Brussels en wordt rechtstreeks uitgezonden op La Deux. 2020 wordt een bijzonder jaar voor de 'Magritte du Cinéma' aangezien de filmprijs dan zijn 10e verjaardag viert. Voor de gelegenheid moest er een presentator van formaat gekozen worden om Alex Vizorek op te volgen. De keuze viel op Kody als Master of Ceremony.

 

Kody is bekend als humorist en chroniqueur op de RTBF-radio en -tv, staat op de planken als theateracteur en stand-up comedian, maar verschijnt ook in verschillende films ('Le tout nouveau testament', 'Comment j’ai rencontré mon père', 'Ma reum'). Onlangs speelde hij ook mee in de webserie 'Lost in Traplanta', bekroond in La Rochelle en Berlijn en exclusief te zien op Auvio.

 

Kody en zijn sterke persoonlijkheid was een evidente keuze om deze uitdaging aan te gaan!

 

De boeiende Belgische filmwereld die bol staat van het talent en een typisch Belgisch surrealistisch kantje heeft, wordt tijdens deze ceremonie in de bloemetjes gezet. Een ceremonie die overigens veel meer wordt dan een prijsuitreikingsgala: het wordt een heuse show in American style, origineel, dynamisch en vol verrassingen!

 

Naast de 'Magritte du Cinéma' staat er nog veel meer op Kody's agenda in 2020, zoals een rol in verschillende films en een tournee in België en Frankrijk met zijn gloednieuwe show 'On The Rod(âg)e Again'!