RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

16.01.2020

Mooie balans video/tv in 2019

RTBF koploper, AB groeit en lancering van LN24: 2019 was een mooi tv-jaar!

Mooie balans video/tv in 2019

2019 was een uitstekend jaar voor de tv-zenders van de RTBF, Groupe AB en LN24. Een historische start van het nieuwe seizoen, een toenemend bereik, nieuwe digitale aanbiedingen, adressable tv-advertising en de komst van 24/7 nieuws!

Het Franstalige tv-landschap blijft alsmaar evolueren en 2019 vormt geen uitzondering op de regel. Vermeldenswaard voor dit jaar was de komst van een nieuwe 24/7-nieuwszender, LN24, de beschikbaarheid van de content van Groupe AB op het Auvio-platform en de historische overeenkomst van adressable tv-advertising tussen Proximus en RMB. Deze geweldige vooruitgang ging gepaard met uitstekende bereikcijfers en een historische start van het nieuwe seizoen voor de RTBF.

 

Bereikcijfers

In 2019 behalen de tv-zenders van de RTBF (La Une en La Deux) en van Groupe AB (AB3 en ABXplore) stijgende marktaandelen bij de VVA 18-54 jaar. Voor het totale jaar klimmen de AB-zenders met +3%, en kan de RTBF prat gaan op een mooie status quo. Het WK voetbal van 2018 genereerde spectaculaire bereikcijfers en niettemin kondigt de groep een identiek aandeel aan voor 2019. Als we het marktaandeel van de RTBF vergelijken buiten de maanden juni-juli, stellen we een groei van +13% vast. De start van het nieuwe seizoen in september-oktober was ook verbluffend productief, zelfs historisch, gezien de stijging van +26%.

 

The Voice Kids, het EK voetbal, de Olympische Spelen,…2020 belooft een spectaculair jaar te worden!

 

LN24

Markant voor de start van het nieuwe seizoen was de opmerkelijke lancering van de eerste Belgische 24/7 nieuwszender. LN24 staat voor kwalitatieve informatie, gebracht op een gedurfde toon, met innovatieve en hedendaagse middelen. Van september tot december lokte de zender bijna 30% van de Franstalige Belgen i.e. 1.214.500 kijkers

 

AB op Auvio

Het contentplatform Auvio, drie jaar geleden gelanceerd door de RTBF, oogst steeds meer succes. In november ging Auvio in zee met nieuwe partners en breidde het zijn aanbod uit met programma's van AB3 & ABXPLORE. Een samenwerking die de bereikcijfers nog verder zou kunnen doen stijgen. In 2019 nam het aantal views per maand van Auvio toe met +1% en het aantal gebruikers met +7%.

Surf naar Auvio en profiteer van het beste wat tv te bieden heeft, en meer!

 

Adressable TV

We sluiten 2019 in schoonheid af met een historisch overeenkomst RMB-Proximus die de deur openzet naar adressable tv-advertising. Voortaan is het mogelijk tv-commercials uit te zenden die aansluiten bij het profiel en de interesses van het gezin. Voor de adverteerders is dit een kans om zich op meer relevante manier te richten tot hun doelgroep en vooral om hun reclame-investeringen optimaal te laten renderen.

 

Yves Gérard, CEO van RMB, is tevreden over deze ontwikkeling: "De modellen van tv-reclame waar we van oudsher mee werken en die de basis vormen van onze commerciële modellen van vandaag, evolueren en worden verdrongen. De technologie die Proximus ontwikkelt is het juiste antwoord van de sector op deze evolutie, en ik kijk ernaar uit om met RMB een van de pioniers van addressable advertising te zijn in België."

 

Met zo'n balans kunnen we alleen maar tevreden terugblikken op 2019. Het geeft ons dan ook volop motivatie om in het nieuwe jaar verder te gaan op dit elan! HAPPY 2020 !