RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

28.01.2020

RTBF aan de TOP van Qualimat

Qualimat Télépro: RTBF tv-zenders zijn koploper in vier van de zeven categorieën

RTBF aan de TOP van Qualimat

Al sinds 2014 analyseert Télépro de kwaliteit van de uitzendingen van Franstalige zenders. Het Qualimat-onderzoek levert twee resultatengolven op per jaar. Deze 12e golf heeft betrekking op de maanden september, oktober en november 2019 en plaatst de RTBF tv-zenders aan de top.

Van de zeven geanalyseerde programmacategorieën zijn er vier waarin de RTBF de leiding van het klassement neemt: de Anglo-Amerikaanse series, de Frans-Belgische series, entertainment- en informatieprogramma's.

 

 

In de categorie spelprogramma's klimt "Les associés" op La Une naar de 3e podiumplaats en is de uitzending koploper bij de vrouwen. "N’oubliez pas les paroles" op La Deux neemt de 5e plaats in maar is nr 1 bij de jonge volwassenen van 25 tot 34 jaar.

 

"Le Jardin extraordinaire" verovert een bronzen medaille in de categorie ontspanningsprogramma's.   

 

De RTBF onderscheidt zich echter vooral in de Frans-Belgische series waar de omroep vier plaatsen in de TOP 5 inneemt (poleposition + drie andere plaatsen).

 

Vermeldenswaard is ook dat de serie "New Amsterdam" op La Deux erkend wordt als de tweede beste Anglo-Amerikaanse topserie voor de jongeren van 18-24 jaar.

 

 

De RTBF wil zijn kijkers graag verwennen met kwaliteitsvolle programma's en premium content. Missie geslaagd!