RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

03.02.2020

Balance ton sport !

Een rubriek op de sportsite van de RTBF met het laatste nieuws over vrouwensport

Balance ton sport !

De sportsite van de RTBF creëerde een rubriek die volledig gewijd is aan vrouwensport. Sportives, zoals de rubriek werd genoemd, is het waard om onder de aandacht te brengen! De Belgische en internationale sport telt immers heel wat bekende vrouwelijke atleten en Sportives is een uitstekende manier om hen de zichtbaarheid te geven die ze verdienen. 

De rubriek « Sportives » op de sportsite van de RTBF werd gecreëerd om de vrouwelijke atleten in de kijker te plaatsen.

 

Tot nu toe stond het nieuws over sportvrouwen verspreid onder de andere artikelen. Voortaan kunnen de bezoekers van rtbf.be/sport dus alle artikelen over vrouwensport gegroepeerd terugvinden in een afzonderlijke rubriek maar ook nog bij de andere onderwerpen in de verschillende categorieën van de site. Het is immers niet de bedoeling om meer barrières tussen mannen en vrouwen te creëren! Een website biedt het voordeel dat een artikel in verschillende categorieën kan geplaatst worden.

 

In deze nieuwe rubriek vind je dus niet enkel informatie over de prestaties van sportvrouwen maar ook magazines, ontmoetingen, ongewone vragen,…

 

Een leuke boost om de vrouwelijke atleten, die nog vaak minder aandacht krijgen dan hun mannelijke collega's, meer in de media te brengen.

 

Proficiat aan de sportteams van de RTBF voor deze geweldige stap vooruit!