RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

12.02.2020

Philippot RTBF-topman

Vierde mandaat van zes jaar voor Jean-Paul Philippot bij de RTBF

Philippot RTBF-topman

De Franse Gemeenschapsregering besloot op donderdag 6 februari Jean-Paul Philippot opnieuw aan te stellen voor een vierde mandaat van zes jaar aan het hoofd van de RTBF.

Jean-Paul Philippot kwam in februari 2002 aan het hoofd van de 'Cité Reyers'. Tijdens zijn eerste drie mandaten slaagde hij erin de kijkcijfers en financiën van de openbare zenders weer goed te maken, maar ook om hen op het digitale spoor te zetten.

 

In januari presenteerde Jean-Paul Philippot zijn strategische visie voor een nieuw mandaat aan het 'Collège d'autorisation et de contrôle' (college voor vergunning en controle) van de 'Conseil supérieur de l'audiovisuel (CSA)' (Hoge Raad voor de Audiovisuele Sector). De afgevaardigd bestuurder refereerde naar zijn 'Visie 2022" van de RTBF', goedgekeurd in 2016. Deze omvatte drie belangrijke hoofdlijnen: de waarden van de openbare omroep breed uitdragen in een mondiale en digitale samenleving, leider worden in de productie van Franstalige Belgische content door innovatie, en een 'lerende' onderneming worden.

 

Volgens Jean-Paul Philippot moet men zich de komende jaren verder verdiepen in vijf punten:  

  • de editoriale specificiteiten van de RTBF versterken (lokale producties, diversiteit, nabijheid…)
  • het potentieel van de multikanaalbenadering ontwikkelen
  • het organisatiemodel vereenvoudigen
  • de opleiding en begeleiding van de teams verderzetten
  • door technologie nog meer toegankelijke en interactieve content ontwikkelen.

 

 

Deze resoluut toekomstgerichte strategie zorgde ervoor dat Jean-Paul Philippot nu een nieuw mandaat als Algemeen Directeur van de RTBF opneemt.

 

We feliciteren hem en wensen hem een uitstekende voortzetting toe.