RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

20.02.2020

De D6bels Music Awards

Topshow voor bekroonde Belgische artiesten op D6bels Music Awards

De D6bels Music Awards

Op woensdag 19 februari vond in de Média Rives-studio van de RTBF de feestelijke prijsuitreiking van de D6bels Music Awards plaats. Het Belgische muziektalent van de Franse Gemeenschap is het niveau van de allergrootste artiesten waardig en de liveshow op La Deux was gewoonweg verbluffend.

De grote namen van de Belgisch-Franstalige muziekwereld waren ter gelegenheid van de 5e editie van de D6bels Music Awards op woensdag 19 februari live te zien op La Deux. De uitzending behaalde een marktaandeel van 10% bij de VVA 18-54 jaar en werd gevolgd door 98.500 kijkers 4+.

 

In totaal werden door het publiek en de professionals van de muzieksector 15 prijzen uitgereikt aan artiesten die genomineerd waren in uiteenlopende categorieën, zoals pop, rock, dance, electro en urban.

 

Ook de groepen en soloartiesten werden bekroond en tijdens de show kon het publiek stemmen voor de hit van het jaar.

 

En de winnaars zijn:

Vrouwelijke soloartiest van het jaar: Angèle

Mannelijke soloartiest van het jaar: Roméo Elvis

Groep: Caballero & JeanJass

Frans nummer: Angèle

Pop: Loïc Nottet

Rock & Alternatief: Arno

Dance & Electro: Henri PFR

Urban: Roméo Elvis

Revelatie: Glauque

Concert: Angèle

Muzikant: Benoît Do Quang

Clip: Angèle - Balance ton quoi

Auteur/componist: Loïc Nottet

Hit: Kid Noize

Ereprijs: Lio

 

België barst van muzikaal toptalent dat tot ver over onze grenzen erkend wordt! Getuige de grote winnaars van de avond: Angèle en haar broer Roméo Elvis. Zij konden niet op de prijsuitreiking aanwezig zijn omdat ze voor de uitverkochte AccorHotels Arena in Parijs moesten optreden… Maar dankzij comedian Gui-Home, op speciale missie in Parijs, kon het publiek toch zien hoe de twee Brusselaars hun prijzen in ontvangst namen.

 

De feestelijke avond met optredens van artiesten als Loïc Nottet, Henri PFR, Alice On The Roof en Claire Laffut loste alle verwachtingen in.

 

Op de rode loper verschenen ook tal van artiesten die uitgenodigd waren om de prijzen uit te reiken: Enjoy Phoenix, Charline Van Snick, Kody, Kamel Belghazi, Matthew Irons en vele anderen.

 

Ook van de partij was Lio die haar 40-jarige carrière vierde en geëmotioneerd de Ere-Award in ontvangst nam.

 

We kijken al uit naar de volgende editie van de D6bels Music Awards om onze Belgische Franstalige talenten opnieuw in de schijnwerpers te plaatsen!

 

De sponsors van de D6bels (Babyliss en de Nationale Loterij – Win For Life) maakten van de gelegenheid gebruik om hun merk tijdens dit prestigieuze evenement te laten schitteren. RMB dankt hen voor hun steun!