RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

13.05.2020

RMBers en hun mondmaskers

Anticorona-mondmaskers: de RMBers op hun creatiefst!

RMBers en hun mondmaskers

De anticorona-mondmaskers die verplicht zijn op het openbaar vervoer en sterk aangeraden worden op drukke plaatsen, staan momenteel in het brandpunt van de belangstelling. Ook de RMBers zorgen voor het nodige. Zelfgemaakt of niet, er is voor elk wat wils! Op zoek naar inspiratie? U vindt ze hier…

Klaar voor gebruik of zelfgemaakt, in papier of stof, met de hand genaaid of gestikt, plat geplooid of een mondkapje,… het anti-coronavirus masker bestaat in vele soorten en modellen.

 

De RMBers hebben verschillende modellen getest, van het meest professionele tot het meest ludieke, van het meest traditionele tot het meest originele. Ontdek het resultaat in beeld:  

Wilt u zelf een mondmasker maken? Onze teams bevelen de tutorial van Amandine Katz aan, ambassadrice van de 'Do It Yourself' op de instagram-account @faisleRTBF.

De tutorials die oorspronkelijk voor Instagram bestemd waren, verschijnen sinds maandag 11 mei ook op televisie en Auvio, dankzij de steun van onze partner ENGIE:

  • Duur: 3 tot 5 minuten
  • 3 weken uitgezonden (weken 20 tot 22) / 15 contents
  • Op La Deux: van maandag tot vrijdag om 14u00
  • Op Auvio: beschikbaar na elke uitzending op tv

 

In een van haar recente totorials toont Amandine hoe u een mondmasker kunt maken dat beschermt tegen het coronavirus. De uitleg is makkelijk te volgen:

 

 

Het mondmasker, een manier om het risico op verspreiding van Covid-19 te vermijden. Denk eraan!

Be Safe!