RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

28.05.2020

NRJ tijdens de lockdown

Volgens studiebureau LISTEN® is NRJ de meest entertainende radio van de lockdown

NRJ tijdens de lockdown

NGroup liet door het studiebureau LISTEN® een onderzoek uitvoeren naar de radioconsumptie van Belgen tijdens de lockdown. NRJ is een van de muziekzenders die de luisteraars het beste hebben vergezeld tijdens deze ongekende COVID-19-crisis.

L’étude de LISTEN® a été menée auprès de 1.000 personnes âgées entre 18 et 64 ans, du 27 avril au 07 mai.

 

De bekendheid…

De merkbekendheid van NRJ is uitstekend. De radio behoort tot de top 3 van meest bekende radio's en staat op de eerste plaats bij de 18-34-jarigen.

 

De perceptie…

Wat merkperceptie betreft, zijn er drie belangrijke insights:

  • NRJ wordt - van alle Franstalige radio's - beschouwd als de meest entertainende radio tijdens de lockdown (+38% vs. het gemiddelde).
  • NRJ is de radio die het meest beluisterd wordt (40%) voor muziek door personen die tijdens de lockdown het minst gestrest
  • NRJ is de radio die het meest beluisterd wordt (30%) voor muziek door personen die telewerken.

 

NRJ hield de luisteraars gezelschap gedurende de hele COVID-19-crisis. De uitgekiende mix van entertainment, optimisme, goede muziek en solidariteit heeft de Belgen veroverd.

 

Nicolas Fadeur, Brand Manager en Programmadirecteur van NRJ, licht toe:

"Na onze schitterende resultaten in de laatste CIM-golf, bevestigt dit onderzoek hoe sterk de NRJ-programma's zijn. NRJ klimt naar de eerste plaats van de meest entertainende zenders van alle Franstalige Belgische radio's. We wisten al dat entertainment essentieel is voor de Franstalige Belgen, en dat is nog uitgesprokener tijdens de lockdown. De vlotheid van onze entertainmentshows, de nieuwe programma's afgestemd op teleworking en de speciale acties die inspelen op het leven van onze luisteraars tijdens deze periode wierpen hun vruchten af. Proficiat aan het hele team dat ervoor zorgde dat NRJ zijn entertainende, begeleidende en informerende rol helemaal kon waarmaken".

 

NRJ, een sterk merk!