RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

31.07.2020

Auvio: koploper in het Zuiden

Het digitale audio-videplatform van de RTBF neemt de leiding in bereik

Auvio: koploper in het Zuiden

Van bij zijn lancering heeft Auvio zich laten gelden als hét platform voor on-demand audio- & videocontent in Franstalig België. Net als voor de meeste online media het geval is, kregen de performances van de player een boost tijdens de lockdown. Ondanks een versoepeling van de lockdownmaatregelen behoudt Auvio zijn hoge bereikcijfers en neemt het platform de leiding over de hele lijn.

In april, mei en juni 2020 neemt het digitale platform van de RTBF de leiding in het bereikklassement van de players in het Zuiden: Auvio is koploper zowel in bereik als aantal views en aantal bezoeken.

 

Auvio onderscheidt zich voornamelijk in aantal views met gemiddeld 8.715.135 maandelijkse views voor de laatste april-juni periode. Dat is een groei van +69% (+79% in juni) ten opzichte van zijn belangrijkste concurrent, RTL play.

 

Het contentaanbod op Auvio is uitgebreid, gevarieerd en overtreft ruimschoots het kader van de programma's in replay. Het platform biedt alsmaar meer exclusieve content in alle genres (fictie, documentaires, enz). Elke leeftijdscategorie vindt er dus zijn gading. In juni was het bij de groepen 12-24 jaar en 45-55 jaar dat het platform zijn bereikvoorsprong op zijn Belgische concurrent vergrootte en zo zijn leiderspositie nog verstevigde.

 

Kortom, voor het gemiddelde april-juni 2020 genereerde Auvio (*):

  • 1.150.436 surfers (26%)
  • 5.701.168 bezoeken
  • 8.715.135 views

 

Blijf deze zomer genieten van de ontspanning op Auvio. Er is voor elk wat wils!

(*) Bron: CIM Internet, April-June, net reach, visits and views