RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

10.08.2020

Goedgevulde sportkalender!

De sportcompetities herbeginnen massaal in tal van disciplines

Goedgevulde sportkalender!

De COVID-19-crisis had grote impact op de sportkalender van de afgelopen maanden. Maar inmiddels komen de competities weer flink op gang: zijn DNA getrouw zendt de RTBF zoveel mogelijk evenementen uit in augustus, september en oktober. Ook de sportredactie is helemaal terug en pakt uit met nieuwe magazineformules.  

 

Voetbal, wielrennen, motorsport,... Maar ook atletiek en tennis. De heropstart van de sportcompetities, bij ons of in het buitenland, verheugt de fans. En het aanbod op de RTBF is royaal !

 

De RTBF vernieuwt bovendien zijn tv-sportmagazines en brengt dagelijks 100% digitaal sportnieuws.

 

Nieuwe magazines

 

RTBF Sport vindt zichzelf opnieuw uit met het vernieuwde programma '100% Sport': 100% digitaal dagelijks sportnieuws (maandag-zondag). In 4 minuten en 59 seconden wordt de sportactualiteit van de dag onder de loep genomen. Benjamin Deceuninck, David Bertrand en François Zaleski presenteren dit nieuwe programma om beurten, een must voor de sportliefhebbers. Te volgen op RTBF Sport vanaf 29 augustus om 19u00!

 

Nog een niet te missen afspraak: op 27 september neemt RTBF Sport afscheid van de uitzending 'Week-end Sportif' zoals we die al vele jaren hebben gekend. Voortaan verschijnt elke zondag om 18u30 het nieuwe programma '100% Sport'. Het magazine vernieuwt qua inhoud en vorm maar blijft wel het sportnieuws van de week doornemen. De nieuwe presentator Jérémie Baise (journalist/commentator in Week-end Sportif, op Eleven Sports, Proximus Sport en VivaCité) wordt omringd door nieuwe chroniqueurs: Duke Tshomba (voormalig basketprofessional), Pholien Systermans (voormalig Belgische zwemprofessional), Eléonor Sana (Belgische G-sport skiester) en Amal Amjahid (jiujitsukampioene).

 

'La Tribune' ten slotte is vanaf 7 september opnieuw te zien in een gloednieuwe studio. Zonder Michel Lecomte die de fakkel doorgeeft aan Benjamin Deceuninck, maar met Cécile De Gernier (Belgische professional voetbalspeelster) en Swann Borsellino (al bekend als chroniqueur in de nabespreking van Rode Duivelswestrijden) als vaste consultants. Op de vooravond van zijn pensioen wordt Michel Lecomte eregast van het belangrijkste sportmagazine in een nieuw jasje.

 

Voetbal

 

De UEFA Europa League 2019/2020 eindigde half augustus met twee wedstrijden: de halve finale en de finale. Het nieuwe kampioenschap start in oktober.

 

De Rode Duivels spelen twee wedstrijden van UEFA Nations League in het najaar. De eerste, België-IJsland, begin september. De tweede IJsland-België, half oktober.

Het magazine Studio Foot werd begin augustus opnieuw uitgezonden en La Tribune verschijn begin september.

 

Lees ook 'Mis dit voetbalbereik niet'

 

Wielrennen

 

De 14e editie van de Strade Bianche, uitgesteld wegens de COVID-19-pandemie, vond plaats op 1 augustus. Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije konden de kijkers al op tv volgen. Nog meer 'klassiekers' of andere befaamde wielerwedstrijden (het Belgisch kampioenschap, het WK, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, de Brabantse Pijl, enz.) worden gereden in de komende weken.

 

De start van de Ronde van Frankrijk is gepland eind augustus en het WK Wielrennen 2020, voor mannen en vrouwen, vindt plaats eind september.

 

Lees ook 'De Tour hartje zomer'

 

Motorsport

 

Het WK Formule 1 loopt tot eind oktober/begin november. In augustus wordt een wedstrijd gereden in België (Spa-Francorchamps).

 

De 24 Uren van Le Mans staan op de agenda voor de derde week van september en de 24 Uur van Spa-Francorchamps eind oktober.

 

Wat de andere uithoudingsraces betreft maakt de WEC - 6 Uren van Spa zijn comeback half augustus en wordt de WRC - Rally van Duitsland (te bevestigen op Auvio) gereden half oktober.  

 

De MotoGP-races zijn herbegonnen op 19 juli en worden verder gereden tot half november.

 

Andere

 

Begin september staat de gerenommeerde Memorial Ivo Van Damme (atletiek) op het programma. En met ongeduld kijken we uit naar het tennistoernooi Roland Garros dat half september wordt gespeeld.

 

Graag meer details over de uitzendingsplanning van de verschillende disciplines? Bel dan zeker uw gebruikelijke contactpersoon of mail naar sales@rmb.be.

 

Wegens de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 kunnen de data van sommige wedstrijden nog veranderen. Onze teams bezorgen u graag de allerlaatste informatie.