RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

16.09.2020

Happy birthday ABXPLORE

ABXPLORE brengt al sinds 2017 unieke content

Happy birthday ABXPLORE

ABXPLORE vierde op zondag 13 september zijn verjaardag! Al drie jaar onderscheidt deze themazender zich met unieke content, avontuur, spanning en sensatie.

 

ABXPLORE werd op 13 september 2017 boven de doopvont gehouden en blijft, na drie jaar, al zijn beloften inlossen: natuur, sensatie, uitdagingen,… Krachtige thema's die een trouw publiek aanspreken.

 

In 2020 stemde bijna 70% van de Belgen (gecumuleerd bereik 4+) af op de zender om explosieve momenten te beleven. Maar wat zijn de belangrijkste eigenschappen van ABXPLORE?

 

Kijkersprofiel

 

Gemiddeld hebben de fans van ABXPLORE een jonger en mannelijker profiel dan de totaliteit van de Franstalige kijkers. Concreet:

  • +22% jonger van 35 jaar
  • +48% mannen

 

Favoriete uurschijf

 

Het is vooral in de voormiddag dat ABXPLORE de mooiste marktaandelen haalt bij zijn referentiedoelgroep van mannen 18-44 jaar: 4,5% voor de uurschijf 09u-12u00.

 

Consumptie van het contentaanbod

 

Het aanbod van ABXPLORE bestaat hoofdzakelijk uit 'Knowledge'- (waarvan 58% docuseries) en 'Lifestyle'-programma's (waarvan 47% docu-reality series). Een contentaanbod dat volledig beantwoordt aan de verwachtingen van kijkers, waarbij de verdeling van de kijktijd een afspiegeling is van de zendtijd:

 

Het aanbod en de consumptie van de content van de zender zijn als volgt verdeeld:

 

 

Top 2020

 

De docuserie 'Alien Theory' behaalt het beste bereik van 2020, met een rating van 60.000 kijkers in de late avond van 25 augustus. 'Wheeler dealers, occasions à saisir' & 'Pyramides, les mystères révélés' behoren ook tot de topprogramma's van de afgelopen maanden!

 

Het nieuwe seizoen van ABXPLORE

 

(Her)ontdek het sensationele overzicht van wat ABXPLORE te bieden heeft voor het nieuwe seizoen:

 

 

Happy 3rd birthday ABXPLORE! En bedankt voor dit te gekke avontuur.  

 

(*) Bron: CIM Audimetrie Zuid, 01/01/2020 tot 13/09/2020