RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

30.09.2020

Viva+ & Jam: 1e verjaardag

De twee jongste DAB+ radio's van de RTBF vieren hun 1e verjaardag

Viva+ & Jam: 1e verjaardag

Op 27 september 2019, Feestdag van de Federatie Wallonië-Brussel (Franse Gemeenschap), lanceerde de RTBF Viva+ en Jam, twee nieuwe radiozenders te beluisteren via DAB+ en online, met de Radioplayer-app. Ter gelegenheid van deze 1e verjaardag breidt Viva+ zijn programmarooster uit en verwelkomt Jam de charmante stem van Maya Cham.

 

Viva+, kleine zus van VivaCité

 

Viva+ brengt positieve muziekprogramma's met populaire nummers uit de sixties & seventies. Voor zijn 1e verjaardag breidt de radio zijn aanbod uit met drie nieuwe uitzendingen:

  • Van maandag tot vrijdag, tussen 13u00 en 15u00, komt Olivier Gilainhet Viva+ team versterken voor twee uren boordevol muziek.

  • Op zaterdagochtend (08u00-09u00) presenteren Olivier Gilain en André Torrent samen 'Nos Chansons ont une Histoire'. André Torrent, vriend van vele sterren en vedetten, en legendarische presentator uit de 60-70-glitterjaren, geeft commentaar bij overbekende nummers en vertelt tal van anekdotes over zijn ontmoetingen met de artiesten.

  • Op zondag (08u00-09u00) staat de populaire accordeon centraal met de beroemde accordeonspeler Michel Pruvot. Samen met Carine Bresse presenteert hij dit zondagochtendprogramma.

 

Jam. L'inattendu & L'inentendu (Verrassend & Weinig gehoord)

 

Jam. is een muziekzender die uitnodigt tot ontdekken en zich uitsluitend toespitst op ontluikend, onafhankelijk talent en een alternatief aanbod. Deze radio geeft een blik op wat er buiten de mainstream te ontdekken valt.

 

Jam die op 27 september 2019 werd gelanceerd, wachtte niet tot zijn eerste verjaardag om verder te ontwikkelen. Op 31 augustus introduceerde de zender twee belangrijke nieuwigheden waardoor Jam. zich qua stijl en karakter nog sterker onderscheidt:

  • Maya Cham, die naam maakte op Pure, verzorgt nu dagelijks van maandag tot vrijdag, van 16u00 tot 20u00 een nieuwe uitzending. Al wie graag 'anders' naar radio wil luisteren, wordt door Maya verwelkomd met haar gebruikelijke enthousiasme, hartelijkheid en eenvoud.

  • Op zaterdag tussen 16u00 en 18u00 zendt Jam DJ-sets uit, met de spotlights op jonge dj's uit de Belgische independant-scène.

 

Nog even meegeven dat de aankoop van reclameruimte op de twee zenders mogelijk is voor radio (DAB+) en digital, in classic of programmatic buying.

 

Graag meer info? Aarzel niet uw gebruikelijke contactpersoon te bellen, of mail naar sales@rmb.be