RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

01.10.2020

Een goedgevulde oktobermaand

Voor de RTBF-videomerken loopt het nieuwe seizoen door in oktober.

Een goedgevulde oktobermaand

Belangrijke evenementen, nieuwe programma's, niet weg te denken of buitengewone sportuitzendingen… Dit najaar pakt de RTBF uit met een riant digitaal en lineair aanbod!

Voor het eerst op Tipik!

 

Het nieuwe digitale, radio- en tv-medium voor jongvolwassenen focust op entertainment. Noteer alvast enkele van de nieuwe programma's:

 

 

 • 07/10 : The Love Experiment (woensdag - 22u40)

 

Wat is liefde? Bestaat liefde op het eerste gezicht echt? Welke triggers leiden tot verliefdheid? In het dating programma 'The Love Experiment' nemen vrijgezellen plaats in een 'love box' en beantwoorden ze 36 vragen om vervolgens mogelijk verliefd te worden.

 

In elke uitzending verschijnt een aantal verklarende video's over de wereld van 'de liefde'. Aan het programma is ook een podcastserie gelinkt, met aanvullende informatie en ervaringen over dit complexe maar boeiende onderwerp. 

 

 • 07/10 : Crac-Crac (woensdag - 23u30)

 

Crac Crac is een nieuw programma rond 'seksualiteit'! Het is bestemd voor een volwassen publiek (vanaf 16 jaar) en bespreekt het thema op een leerzame en positieve, maar tegelijk ook verrassende en grappige manier. De presentatie? Die is in handen van de sublieme 'Monsieur Poulpe', zijn vaste gasten en zelfs zijn eigen moeder! Dit wordt lachen geblazen… 

 

 • 12/10 : webserie 'Les Anonymes'

 

'Les Anonymes' is een korte sketchesreeks van 20 afleveringen, telkens 2’30’’, gepresenteerd door de nieuwe lichting van Brusselse stand-upcomedians: Emilie Croon, Gaetan Delferière en Florent Losson. De drie humoristen nemen ons mee in hun absoluut absurde en te gekke universum. Iedereen weet wat Anonieme Alcoholisten zijn. Maar hebt u ook al gehoord over de bijeenkomsten voor anonieme vrouwenhaters, de anonieme narcistische perverselingen, de anonieme seriemoordenaars, enz? Te ontdekken vanaf maandag 12 oktober op de digitale platformen van Tipik: Auvio, YouTube en Facebook.

 

 • 21/10 : Escape show (maandag - 20u10)

 

The Escape Game is een concept dat sinds kort op de televisie verschijnt, maar in het buitenland al ruimschoots zijn sporen heeft verdiend. Het principe van de 'Escape Show' op Tipik is eenvoudig: om zo snel mogelijk te kunnen ontsnappen, moeten twee duo's van bekende personen een aantal raadsels oplossen en opdrachten uitvoeren in een 'immersieve' setting, waar hen tal van verrassingen te wachten staan.

 

Achter de schermen geven twee presentatoren, Cathy Immelen en Ivan met plezier commentaar op de dolle avonturen van de 'gevangenen'. Soms steken ze de duo's zelfs een handje toe door hen hints te geven!

 

De show is opgedeeld in twee delen: een 'Escaperoom'-gedeelte en een 'Studio'-gedeelte. In dit laatste blikken de presentatoren, samen met het duo, terug op de straffe momenten van het spel.

 

Te ontdekken op televisie maar ook op Auvio en social media. 

 

 • 22/10 en 29/10 : voetbal, Europa League

 

De UEFA Europa Conference League is een jaarlijks voetbaltoernooi, georganiseerd door de Europese Voetbalbond (UEFA). Het nieuwe seizoen begint in oktober, met wedstrijddag 1 (22/10) en 2 (29/10) van de groepsfase.

 

De wedstrijden worden op donderdagavond live uitgezonden op Tipik (behalve de finale die plaatsvindt op een woensdag). Tot het einde van het toernooi in 2021, kunnen de voetbalfans genieten van 25 matchen in totaal.

 

 • Roland Garros

 

Nog even meegeven dat ook het Roland Garros-tennistoernooi live wordt uitgezonden tot de finales van 10/10 (dames) en 11/10 (heren).

 

Profiteer van de eigen Auvio-content!

 

Exclusief aangeboden sportwedstrijden? Die vindt u op Auvio!

 

 

 • MotoGP eSport Championship

 

Op Auvio kunt u tijdens de virtuele GP-motorraces live volgen hoe tal van MotoGP-rijders het tegen elkaar opnemen. Afspraak op 02/10 voor round 2 en op 30/10 voor round 3.

 

 • F1 eSport Pro Series

 

Iets meer dan een maand na de start van het F1 2020-seizoen maakt Codemasters zich klaar om de 4e editie van zijn virtuele kampioenschap te lanceren: de F1 Esports Series.

 

Ook dit jaar vinden we op de startgrid alle professionele teams terug die in de Formule 1 meespelen. Elk team bestaat uit drie piloten en kan er in elke ronde slechts twee inzetten. Het officiële seizoen gaat van start op 14 oktober en omvat 12 wedstrijden die 65% korter zijn dan de werkelijke races.

 

Afspraak op 14/10 voor race 1 en 2 en op 15/10 voor race 3.

 

Niet te missen op La Une!

 

Solidariteit, fictie, voetbal of koken, La Une richt zich tot de Belgen!


 

 • 11/10 : slotavond CAP48 (vanaf 20u20 live)

 

De feestelijke slotavond van CAP48 is het hoogtepunt van meer dan een maand sensibilisering, inzameling van giften en inzet voor personen met een handicap.

 

Peter van het evenement dit jaar is de Franse acteur en comedian Ary Abittan en Anne-Laure Macq en Jean-Louis Lahaye presenteren de avond. Patrick Fiori, Louane, Amir, Typh Barrow en Loïc Nottet steunen het goede doel met een optreden.

 

Een groot aantal RTBF-presentatoren dragen hun steentje bij, live vanuit Studio 40. Wegens de gezondheidsmaatregelen zullen ze dit keer geen uitdagingen aangaan… MAAR moeten ze wel (als enige en niet de minste taak) zich gedurende bijna 4 uur inzetten in het call center! Samen doen ze al het mogelijke om de donatieteller maximaal de hoogte in te jagen.

 

 • 12/10 : Miniserie '1 semaine sur 2' (19u25)

 

'1 Semaine sur 2' is een 100% Belgische miniserie: het verhaal van een samengesteld gezin  waarin elk zijn plaats probeert te vinden.

 

Carole is onlangs gaan samenwonen met Jean-Jacques. Ze zijn zeer verliefd. Het probleem is dat Jean-Jacques al drie kinderen heeft en Carole niet echt echt pro kids is… Een komedie met in de hoofdrollen Carole Matagne et Jean-Jacques Rausin ('Ennemi Public'), vanaf 12 oktober elke dag van de weet uitgezonden vlak voor het journaal (JT) van 19u30 op La Une, telkens in korte video's van drie minuten. 

 

 • 14/10 : Ijsland-België in de Nations League (20u45)

 

Na hun succesvolle thuismatch kijken we met spanning uit naar de terugmatch IJsland-België om de Rode Duivels weer in actie te zien.

 

samenvatting België-IJsland, 08/09/2020

Score: 5-1

677.500 kijkers

67% TTVshare; mannen 18-54 jaar

 

Nog even meegeven dat de wedstrijd IJsland-België gespeeld wordt in het kader van de UEFA Nations Ligue. Dit is de nieuwste Europese voetbalcompetitie voor heren. Dit is de nieuwste Europese voetbalcompetitie voor mannenteams. Ze begon in 2018 en vervangt de vriendschappelijke interlands die dikwijls van minder belang zijn voor de sponsors.

 

Voor grote ploegen is deze competitie een gelegenheid om een nieuwe trofee in de wacht te slepen en deel te nemen aan evenwichtige wedstrijden. De kleine en middelgrote teams kunnen er zich mee kwalificeren voor het EK. En voor supporters is de UEFA Nations league een kans om een nieuwe competitie te volgen, waarin ze hun teams kunnen ondersteunen.

 

 • 19/10 : Qu’est-ce qu’on mange ce soir ? (maandag-vrijdag 18u20)

 

Leslie, bekende Belgische chef en foodblogster, presenteert dagelijks in maximaal 2min30 een haalbaar gastronomisch recept. Een moderne, grafische, kleurrijke en dynamische uitzending.

 

Leslie deelt haar kennis op de RTBF-televisie maar ook op de -website en -social media (Instagram en Facebook). Het programma is een 360°-concept!

 

***

 

Interesse in sponsoring of een reclamespot rond een van deze oktoberprogramma's? Bel uw gebruikelijke contactpersoon of mail naar sales@rmb.be