RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

25.11.2020

De Tarmac Online Sessions

Op 21/11 zijn de Tarmac Online Sessions gestart, met de steun van Orange en Red Bull

De Tarmac Online Sessions

Door de gezondheidscrisis is het nu onmogelijk om elkaar te ontmoeten in de bioscoop… Voor de 2020-editie heeft het Tarmac Gaming-team de 'Ciné Sessions' dan ook omgevormd tot een nieuw concept: 'de Tarmac Online Sessions'. Van 21 november tot 28 februari 2021 zijn ze elk weekend live te volgen op Twitch-'tarmacbe'. Heel veel dank en een dikke proficiat voor Orange en Red Bull, hoofdsponsors van het evenement.

 

De 'Tarmac Ciné Sessions', een must voor alle gaming communities, werden in 2018 voor het eerst georganiseerd in de Kinepolis van Brussel en Luik. De deelnemers namen het tegen elkaar op in een tiental videogames.

 

Wegens de Covid-19-maatregelen worden de Tarmac Ciné Sessions voor deze 2020-editie online uitgezonden op Tarmacbe, het Twitch-kanaal van Tarmac. Het jonge en digitale medium van de RTBF heeft al het mogelijke gedaan om de spirit van de Ciné Sessions over te hevelen naar dit nieuwe virtuele concept.

 

Tussen 21 november en 28 februari 2021 zijn een tiental toernooien live te volgen. Elke week staat in het teken van een bepaald thema en elk thema (pack) is samengesteld uit verschillende games. De beste zijn in één enkele game volstaat niet: de spelers moeten deelnemen aan alle games van een pack en een maximaal aantal punten behalen in elke game. Er wordt een algemeen klassement opgesteld, dat de beste speler van de avond bekroont. En om het evenement nog spannender te maken, wordt elk weekend een cash prijs uitgereikt tussen 450€ en 2.250€!  

 

De belangrijkste host van dit nieuwe concept is Adil 'Adz' Kamel. Deze Belgische, voormalig professionele Fortnite-speler en huidig ambassadeur van het Vitality-team, presenteert de sessions elke week samen met een commentator die gespecialiseerd is in de gespeelde disciplines (Gen1us, Lutti en Sneaky).


De adverteerders Orange en Red Bull, die van de gelegenheid gebruikmaken om heel doelgericht de 15-25 te bereiken - hét referentiepubliek van Tarmac -, sponsoren het evenement. Een verstandige keuze, gezien de grote belangstelling van jonge generaties voor de gamingcompetitie!

 

Vind HIER alle informatie en de volledige competitiekalender.

 

Zaterdagavond 19 december staat in het teken van de VIVA FOR LIFE-actie om een maximum aan giften in te zamelen en de community te blijven sensibiliseren voor het goede doel.