RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

18.01.2021

Programma-aanbod 2021

Onze mediapartners kondigen tv-, radio- en digital-nieuwigheden aan voor 2021

Programma-aanbod 2021

Net als september is januari voor mediamerken dé maand om nieuwe content voor te stellen of de lopende programmering aan te passen. Ontdek wat onze mediapartners in petto hebben voor het 1e semester 2021 op tv, radio en digitaal…

 

Onze selectie van niet te missen momenten…

 

Televisie

 

  • Vanaf eind februari voegt 'QR' (Questions/Réponses) de uitzendingen 'Questions en prime' en 'A votre avis' samen. QR wordt het nieuwe interactieve duidingsprogramma van La Une. De kijkers kunnen live interageren, dankzij de Opinio-app. Een voorbeeld van constructieve journalistiek die rekening houdt met de vragen van de bevolking. Het programma wordt uitgezonden op maandag en dinsdag om 19u30, en op woensdag in de tweede helft van de avond.

 

  • In mei, nog steeds op La Une, volgt de nieuwe serie 'Coyotes' de avonturen van een groep scouts die een lijk en diamanten ontdekken. Deze nieuwe, 100% Belgische productie aangekondigd voor het voorjaar, neemt ons mee naar een grappige, te gekke en ook gevaarlijke wereld!

 

  • Het hele semester lang zal het fictieaanbod van La Une worden aangevuld met films, televisiefilms, series en event-coproducties.

 

  • VEWS, het magazine dat op Tipik nieuwsvideo's hoofdzakelijk rond internet brengt, en de actualiteit op een andere, directe manier benadert, wordt voortaan van maandag tot zondag uitgezonden om 19u55. Let op: het vervolg van de programma's begint dus 10’ later.

 

  • Nog op Tipik blijven de magazines in de vooravond behouden (Stress en cuisine, l’Internet show, enz.), met enkele redactionele correcties. 'Culture Club' krijgt elke woensdag na primetime een nieuw, gunstiger uitzendtijdstip.

 

  • Na een door de Covid-19-maatregelen opgelegde onderbreking is het entertainmentprogramma 'L'Escape Show' eind februari waarschijnlijk terug te zien op Tipik met vijf nieuwe afleveringen.

 

  • Net als op La Une wordt fictie op Tipik aangevuld met specifieke aanbiedingen in de diverse filmgenres.

 

  • In 2021 maken ook de grote sportevenementen hun comeback: Euro 2020 (11/06-11/07), de OS (27/07-08/08) en de Ronde van Frankrijk… Wat voetbal betreft, staan ook de wedstrijden van de Rode Duivels (kwalificaties WK 2022 in maart en september, en oefenwedstrijden in juni), en de Europa League op het programma. Qua motorsporten zijn de Formule 1 en Moto GP nog altijd van de partij. Ook de wielerklassiekers worden uitgezonden op de RTBF-zenders. Over de vele andere sportevenementen zal gaandeweg worden gecommuniceerd…

 

 

  • Uniek: de 'Wake Up Show' van NRJ zou vanaf begin 2021, tussen 6u00 en 9u00, in live videoversie moeten verschijnen op AB3!

 

  • AB3 zet dit voorjaar zijn aanbod Hollywoodfilms voort, met de mogelijkheid om trilogieën, quadrilogieën of saga's van kijkcijfertoppers terug te zien zoals: Spiderman, Twilight, Fast & Furious,… Hieraan worden nog niet vertoonde films in het typische AB3-genre toegevoegd, zoals 'La Rage au ventre' (Southpaw), 'Cinquante Nuances de Grey' (Fifty Shades of Grey) en Minions.

 

  • AB3 zendt een speciale Valentijnsweek De programmering van 08/02 tot 14/02 wordt aangepast in het volledige primetimerooster: reportages, magazines, reality tv, fictie, enz.

 

  • Op ABXPLORE verschijnt een nieuw, nog niet vertoond en exclusief programma: 'Tanks, rois des champs de bataille'. Deze docureeks, ontstaan uit de unieke samenwerking tussen het Institut National de l'Audiovisuel (INA) dat archiefbeelden bewaart, en Wargaming, de uitgever van het succesvolle videospel 'World of Tanks', dompelt de kijker onder in de geschiedenis van de oorlogstank en zijn rol in de grote gewapende conflicten. Wordt uitgezonden op vrijdag van 12/03 tot 02/04 om 20u25 (twee afleveringen per avond).

 

  • Voor de rest zet ABXPLORE zijn per avond opgebouwde themaprogrammering gewoon verder.

 

 

  • 'Game On', te ontdekken op LN24, is een nieuw wekelijks programma van 50 minuten, helemaal in het teken van gaming en de videogame-industrie. Dit door Marion Jaumotte gepresenteerde magazine, een coproductie van LN24, Walga en WTM, belicht vooral het laatste gamingnieuws in Franstalig België. Op het programma: nieuws van de week, analyse van een bepaald thema, maar ook focus op een bekende Belgische figuur die actief is in de videogamesector. Wordt vanaf februari elke zaterdag uitgezonden!

 

  • '#Coupdefood' is een korte foodrubriek van drie minuten, gepresenteerd door Amélie Vincent, foodie, influencer, gastronomie-expert en culinair adviseur. De rubriek verschijnt vanaf februari in de programma's 'la Matinale' (ochtendshow) en 'Cause Toujours' op LN24 en op de Instagramaccount van de zender. Amélie bezoekt de keukens en tafels van de meest trendy fijnproevers in België en elders.

 

  • Nog steeds op LN24, is om de twee zondagen het 50 minuten durende programma 'Mag Immo' opnieuw te zien met een formule 2.0, gepresenteerd door Barbara Louys die haar grote comeback maakt op televisie.

 

Een uitzending op twee bestaat het programma uit drie delen:

 

  • In ‘Fenêtre sur cour’ wordt - exclusief en met drone - een nieuw vastgoedproject onthuld.

  • In ‘Ca se passe chez vous’ geven verschillende gasten een andere mening over een lokaal project dat zeer actueel is.  

  • In ’Sur la sellette’ worden aan een vastgoedspecialist op ludieke manier nu eens vriendelijke, dan weer pittige vragen gesteld.

 

De volgende uitzending is dan weer een groot debat rond een veelbesproken maatschappelijk en actueel onderwerp in de immobiliënsector: 4 tot 6 personen voeren het debat in de studio.

 

De eerste uitzending van Mag Immo 2.0 op televisie en ln24.be vindt plaats op zaterdag 16 januari om 10u10. De herhalingen worden uitgezonden op zondag om 13u10 en - voor de nachtraven - op dinsdag om 23u10

  • Nog op LN24 wordt 'La Belgique se relance', een drie minuten durende rubriek, uitgezonden in verschillende programma's van de zender:: La Matinale, Success Stories, Journal de 18h (reportage), Les acteurs de l'éco… Deze rubriek, geproduceerd in samenwerking met de werkgeversorganisatie 'Union Wallonne des Entreprises' en 'CCI Wallonie' (Kamers van koophandel en industrie in Wallonië), is gewijd aan het economisch herstel en nieuwe constructieve oplossingen voor een betere wereld. Diverse topics komen aan bod: economie, politiek, digital, cultuur, toerisme, gastronomie, innovatie, enz.

 

'La Belgique se relance' zal pas verschijnen nadat de gezondheidscrisis is afgelopen, wanneer de economische relance echt van start kan gaan. Laten we duimen dat het programma vanaf maart-april wordt uitgezonden!

 

  • LN24 brengt ook elke zaterdag het 50 minuten durende programma 'Mag Mobilité'. Michaël Denutte presenteert de nieuwste innovaties en trends van de mobliteit in al zijn vormen: van motoraangedreven voertuigen tot de zachte mobiliteit. Te ontdekken vanaf februari!

 

 

En radio (+ digitaal)

 

  • Zoals hoger al vermeld breidt de 'Wake Up Show' nog uit. 'La Matinale' (de ochtendshow) van NRJ op televisie zou binnen enkele weken te zien zijn op AB3. Zo kan de tv-zender zijn publiek ook een ochtendprogrammering bieden. 

 

  • Vanaf 22 februari is het presentatorenkwartet van de 'Wake Up Show' weer volledig. Eind december is Julie Taton immers bevallen van haar 2e kind. Maar binnenkort zal ze het NRJ-team weer komen vervolledigen.

 

 

  • Tarmac lanceert nieuwe initiatieven om gaming te ondersteunen, meer bepaald met wekelijkse sessies (laatste releases en competities) op tarmac.be

 

  • 'Shinyusu' is zonder enige twijfel een van de grootste nieuwigheden van Azië fascineert ons allemaal. Zowel de beurs 'Made in Asia' in België als de 'Japan Expo' in Parijs brengt honderden Franstalige jongeren op de been, om hun passie voor de Aziatische cultuur te delen. Manga, anime, K-Pop, J-Rap, cosplay, film, videogames, enz. Shinyusu brengt alle nieuws over Azië!

 

  • In mei neemt Tarmac met zijn programma 'School’Up!' via Vinz contact met de middelbare scholen. Doel: het educatieve programma en talent in deze scholen in de kijker plaatsen.

 

  • Ook Jam, de 100% muziek en 100% alternatieve DAB+ radio van de RTBF, stelt een nieuw programmarooster voor. In september was Jam maar wat blij om Maya Cham te verwelkomen aan het roer van een dagelijkse uitzending. De zender pakt nu uit met nieuwe gezichten en nieuwe stemmen:

    • DIG: op vrijdag brengt Jam een programma rond elektronische muziek. Producer Diego Salas vertelt de luisteraars alles over de laatste nieuwtjes in de Belgische elektronische-muziekscène.

    • Op zaterdag presenteert Marie Frankinet 'Aside' een nieuw programma over hiphop en new soul. Een groot deel van de playlist is van Belgische artiesten.

    • Op zondag verwelkomt Jam zangeres Mélanie de Biasio voor een avonduitzending waarin ze ons haar favoriete nummers in het new jazz-, world- en indie pop-genre voorstelt.

    • DJ-sets: op zaterdag tussen 16u00 en 18u00 lossen twee dj's (Fatoosan en Blossom) uit de hoofdzakelijk Belgische en alternatieve scène, elkaar af om de vooravonden op te vrolijken.

 

 

  • De radiozender Musiq’3 hoopt de 10e verjaardag van het Festival Musiq3 van Brussel tijdens het laatste weekend van juni (25/06-27/06) in Flagey waardig te kunnen vieren rond het thema… feest! Voordat in september het 60-jarig bestaan van deze klassieke zender zal gevierd worden.

 

 

Digitaal

 

  • De RTBF wil zijn streamingaanbod van kwaliteitsvolle fictie op Auvio blijven verbeteren. Sinds oktober wordt er op het platform elke week een nieuwe serie aangeboden. Volledige seizoenen, originele versies, gratis en tot zes maanden toegang!

 

  • Auvio blijft ook uitbreiden met een exclusief aanbod van documentaires

 

  • Auvio zet in twee keer, nl. vanaf 8 januari en 15 januari, ook meer toneelstukken online. Nu is het de beurt aan het jonge publiek om volop te genieten van een tiental vertoningen rond hedendaagse thema's, opgenomen door de RTBF op aanraden van de CTEJ (verbond van Franstalige jeugdtheaters). Er is voor elke leeftijd wat wils!