RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

03.02.2021

Verkiezing van J-P Philippot

Jean-Paul Philippot, Voorzitter van 'Les MFP' 

Verkiezing van J-P Philippot

Jean-Paul Philippot, administrateur-generaal van de RTBF, werd in de directievergadering van 28 januari verkozen tot voorzitter van de vereniging 'Les Médias Francophones Publics'. Zijn taak bestaat erin de samenwerkingsdynamiek tussen de 11 openbare mediagroepen in de Franstalige landen van het noorden te versterken.  

 

De verantwoordelijken van de RMB-mediapartners onderscheiden zich regelmatig op internationaal vlak.

 

Zo werd recent nog Jean-Paul Philippot, administrateur-generaal van de RTBF, tot voorzitter van de vereniging 'Les Médias Francophones Publics'* verkozen.

 

J-P Philippot treedt aan op 1 mei 2021, na afloop van de ambtstermijn van Sibyle Veil, voorzitster-CEO van Radio-France.

 

J-P Philippot licht toe: "Ik dank de partners van 'Les MFP' voor het vertrouwen dat ze in mij stellen, door mij te kiezen als voorzitter van ons gemeenschappelijke vereniging.

 

In een alsmaar evoluerende wereld geloof ik sterk in het opvoeren van de samenwerkingsdynamiek tussen publieke media. Tijdens de recente Amerikaanse verkiezingen is al gebleken hoe relevant de samenwerking tussen de MFP-leden kan zijn. Ze maakte het immers mogelijk dat we ons contentaanbod voor onze platforms en publieken konden vergroten.  

 

Hetzelfde eisenniveau delen wat betreft informatieverwerking en waarden - onafhankelijkheid, innovatie, diversiteit - vormt een essentiële basis om samen de uitdaging van de digitale transformatie aan te pakken.

 

De rijkdom van de Franse taal en het promoten ervan moeten het ook mogelijk maken om de burgers van een wereld die openstaat voor ontdekking en wederzijdse verrijking, met elkaar te verbinden."

 

_____________

 

*De vereniging 'Les Médias Francophones Publics (De Franstalige Openbare Media) bestaat uit 11 mediagroepen, radio en televisie, van Franstalige landen van het noorden: de RTBF, de RTS, TV5 Monde, Radio-Canada, Télé-Québec, TV5 Québec Canada, TFO Médias, France Médias Monde, ARTE, Radio-France en France Télévisions. 'Les MFP' telt 21 televisie- en 29 radiozenders, zowel nationaal als regionaal en overzee, inclusief hun aanwezigheid op de sociale media, hun digitale platforms, hun applicaties en de internationale uitzending van programma's via France 24, RFI en TV5Monde, die dagelijks bijna 290 miljoen kijkers en luisteraars over de hele wereld bereiken