RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

09.02.2021

LN24 binnenkort op Auvio

Vanaf het voorjaar zullen de programma's van LN24 beschikbaar zijn op Auvio

LN24 binnenkort op Auvio

Vanaf het voorjaar zullen de programma's van de 24/7-nieuwszender LN24 geleidelijk live en in replay te bekijken zijn via Auvio. Deze samenwerking moet het nieuws- en informatieaanbod van Auvio versterken en LN24 de mogelijkheid bieden om via het digitale platform van de RTBF een ruimer publiek te bereiken. Meer details vindt u in het RTBF-persbericht van maandag 8 februari.

 

Zoals vermeld in het RTBF-persbericht van 8 februari, kondigden het management van LN24 en RTBF aan dat ze een duurzame samenwerking willen opzetten, door LN24-content te integreren op het Auvioplatform.

 

LN24, de eerste 24/7-nieuwszender die in 2019 werd opgericht, sluit aan bij Auvio, het Franstalig-Belgische digitale platform. Deze strategische keuze is gemaakt omdat LN24 de toegankelijkheid en zichtbaarheid van zijn content wil versterken met een open Franstalig platform, waarvan de contentkwaliteit overeenstemt met het DNA van de zender, en ook om alle doelgroepen te bereiken.  

 

Joan Condijts, CEO en medeoprichter van LN24: "In iets meer dan een jaar heeft LN24 zich in het Belgische medialandschap gepositioneerd als een toonaangevende bron van 24/7-nieuws. Steeds meer kijkers en internetgebruikers zoeken nieuws en informatie via onze kanalen. Momenteel bereiken we 2,5 miljoen mensen per week. Om deze buitengewone groei voort te zetten, leek het Auvio-platform - dat al verschillende lokale media samenbrengt - het meest geschikt om ons doel, namelijk een steeds groter publiek bereiken, waar te maken.”

 

Jean-Paul Philippot, administrateur-generaal van de RTBF: "We zijn zeer tevreden dat we LN24 mogen verwelkomen op AUVIO dat een open platform wil zijn. Dankzij dit nieuwe partnerschap kunnen we ons Franstalig aanbod nog verrijken met een lokale uitgever. Deze samenwerking sluit overigens aan bij de AUVIO-strategie om het streamingplatform bij uitstek te zijn van de Walen en Brusselaars die toegang willen tot een gevarieerde, meervoudige content die directe toegang biedt tot de wereld dichtbij huis of aan de andere kant van de planeet. Dit doet niets af aan de redactionele onafhankelijkheid van elke partner, waarvan alla content duidelijk zal worden geïdentificeerd."

 

Vanaf het voorjaar zal de content van LN24 geleidelijk live en in replay te bekijken zijn via Auvio.