RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

09.02.2021

La Une domineert de namiddag

La Une blijft koploper in total day en stijgt in de namiddag

La Une domineert de namiddag

In januari versterkt La Une zijn leidersplaats, zowel qua total day als in de namiddag. De uurschijf die begint na het middagjournaal (JT) en eindigt om 18u25 boekt een vooruitgang van 22% in marktaandeel versus december. Sinds de start van het nieuwe seizoen in september is de combinatie 'entertainment & fiction', van maandag tot vrijdag, een groot succes!

 

Voor La Une is de balans van de eerste maand in 2021 zeer positief: in januari versterkt La Une zijn leidersplaats qua total day bij alle kijkers (4+).

 

De namiddagschijf onderscheidt zich vooral tijdens de week. We zoomen in op de succesprogramma's die in de smaak vallen bij tv-liefhebbers die overdag kijken:

 

Evolutie van maandag-vrijdag 13u40 – 18u25

 

La Une behoudt en versterkt zijn leiderspositie in de namiddag met ruim 605.600 Franstalige kijkers per dag. Januari is de recordmaand sinds de start van het nieuwe seizoen in september.

 

 

topprogramma's

 

Het succes van de namiddag op La Une stoelt op vier topprogramma's, uitgezonden tussen 13u40 en 18u25:

 

  • AFFAIRE CONCLUE, TOUT LE MONDE A QUELQUE CHOSE A VENDRE
  • COMMISSAIRE MAGELLAN / MONGEVILLE
  • ICI TOUT COMMENCE
  • DEMAIN NOUS APPARTIENT

 

Affaire conclue

 

In dit door Sophie Davant gepresenteerde programma worden oude voorwerpen getaxeerd door experten en in een veiling verkocht aan antiekhandelaars.

 

Het programma wordt al een tijdje met groot enthousiasme onthaald. In januari behaalde 'Affaire conclue' een opmerkelijk gemiddeld marktaandeel van 37% bij de 4+ en van 29% bij de VVA 18-54 jaar.

 

Commissaire Magellan vs Mongeville

 

Deze twee politieseries die in januari - gelijkmatig verdeeld - verschenen, lokten ook massaal kijkers naar La Une. Lichte stijging van het marktaandeel voor Mongeville, te zien sinds 15 januari:

 

COMMISSAIRE MEGELLAN 29% (TTVshare 4+)
MONGEVILLE 31% (TTVshare 4+)

 

Ici tout commence & Demain nous appartient

 

Deze Franse series hebben een trouw publiek op Auvio én op televisie. Op La Une is januari ook een sterke maand voor deze twee soapseries die de kijkers, aflevering na aflevering, in spanning houden.