RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

04.03.2021

Sandrine Roustan bij de RTBF

Sandrine Roustan aan het hoofd van de afdeling 'Content' bij de RTBF

Sandrine Roustan bij de RTBF

Op 29 maart start Sandrine Roustan bij de RTBF als algemeen directrice van de afdeling 'Content' of 'Pôle Contenus'. Televisie en radio zijn altijd al haar grote passie geweest en ze beschikt over een rijke, veelzijdige en internationale ervaring in de media. Kortom, een belangrijke troef voor de digitale transformatie van de openbare omroep!

 

De Raad van Bestuur van de RTBF stelde Sandrine Roustan aan als hoofd van de afdeling 'Content' van de openbare omroep. Sandrine neemt op 29 maart haar functie op.

 

Al zeer jong ontwikkelde Sandrine Roustan een passie voor tv en radio. Haar professionele carrière is indrukwekkend: nadat ze een stevige ervaring opdeed in het ontwikkelen en produceren van programma's oefende ze nog verschillende managementfuncties uit.

 

Haar loopbaan

 

  • 1992: Canal+ waar ze het eerste concept van het televisiemagazine ontwikkelt
  • 1997: M6 als hoofdredactrice en vervolgens Assistant Director magazines
  • 2003: Endemol France als Producer of Entertainment
  • 2007: La prod d’en face als oprichtster
  • 2010: France Télévisions om de strategie van het filiaal MFP te ontwikkelen
  • 2011: France Télévisions als Head of Programs van France 4 en vervolgens manager van de tv-zender
  • 2015: Shanghai Media Groupe als International Director

 

Dankzij deze innovatiegerichte ervaringen ontwikkelde Sandrine een benijdenswaardige expertise in zowel traditionele als digitale media.

 

In haar nieuwe functie bij de RTBF heeft Sandrine Roustan drie doelstellingen:

 

  • deelnemen aan de implementatie van het strategisch plan
  • de digitale transitiestrategie van de RTBF qua content stimuleren
  • de RTBF, de Belgische culturele specificiteit en de Francofonie wereldwijd promoten.

 

Sandrine Roustan: "Ik ben blij dat ik bij de RTBF aan de slag kan gaan, een omroep die een flinke voorsprong heeft met zijn globale, 360°-aanpak en zijn innovatiecapaciteit. Ik ken ook het talent, het professionalisme en de grote creatieve kracht van de RTBF-teams. Uiteraard reken ik op de interne productiekracht en die van de externe, Waalse en Brusselse partners om content voor te stellen, te creëren, produceren, coproduceren of aan te kopen die in de smaak valt bij elk publiek. Dit moet gebeuren met aandacht voor de evolutie van de ons omringende samenleving, maar ook voor de typische spirit van de openbare omroep die een meerwaarde biedt en het hele verschil maakt."

 

Baptiste Erkes, voorzitter van de raad van bestuur van de RTBF: "In naam van de raad van bestuur wil ik Sandrine Roustan graag welkom heten en de andere, interne en externe kandidaten bedanken voor de kwaliteit van hun projecten. We zijn ervan overtuigd dat Sandrine Roustan's professionele achtergrond, creatieve geest, menselijke kwaliteiten en visie op de digitale uitdagingen echte troeven zijn om de digitale transformatie van de RTBF te ondersteunen, met respect voor de missies van de openbare omroep en de diversiteit van het publiek waaruit onze gemeenschap bestaat."

 

We wensen Sandrine veel succes in haar nieuwe functie.

 

Ontdek het persbericht