RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

28.09.2021

Het beste van AB3 & ABXPLORE

Gezinsentertainment, ontspanning, avontuur,... AB trapt het nieuwe seizoen af!

Het beste van AB3 & ABXPLORE

Bij de start van het najaar 2021 zetten de AB-zenders hun succesvolle entertainmentstrategie verder. Naast magazines, reportages, fictie en realitytelevisie biedt het programmarooster van AB3 twee belangrijke nieuwigheden. Ook ABXPLORE vult zijn 'factual entertainment' aan met nieuwe programma's.

 

Passie, humor en emotie op AB3

 

Dé twee grote evenementen van het nieuwe AB3-seizoen zijn de voetbal-comeback en de live-uitzending van de NRJ-ochtendshow.

 

 • AB3 sloot een sublicentieovereenkomst met de RTBFvoor het uitzenden van de Europa League en de Europa Conference Ligue voor de seizoenen 2021/2022, 2022/2023 en 2023/2024.


  De uitzendrechten van deze twee voetbalbekercompetities werden nauwkeurig verdeeld tussen de twee zenders. Dit betekent dat AB3 een wedstrijd van de kwartfinale en de halve finale van de UEFA Europa Ligue zal uitzenden. AB3 zal ook de finale van de UEFA Europa Conference Ligue uitzenden, behalve als een Belgische club deze fase van de competitie haalt. In dat geval neemt de RTBF de uitzendrechten van deze wedstrijd weer over. In ruil daarvoor kan AB3 dan de finale van de UEFA Europa Ligue uitzenden. Meer details vindt u in het artikel « Europa League sur RTBF et AB3 ».

 

 • De Wake Up Show, de bruisende NRJ-ochtendshow - gepresenteerd door Julie Taton, Shalimar, JerM en Tanguy - wordt sinds eind augustus live uitgezonden op AB3. Van maandag tot en met vrijdag, van 06u00 tot 09u00, brengt het team van 's ochtends vroeg de luisteraars en kijkers in een goede stemming. Dankzij deze uitzending op televisie breidt de ochtendshow van NRJ zijn bereik en doelgroep uit.

 

Verder blijft AB3 voor dit 2021-2022-seizoen inzetten op een gevarieerd aanbod van programma's dat inspeelt op de wensen van het hele gezin. Een greep uit het aanbod:

 

 • topfilms: Le Labyrinthe (The Maze Runner), Amazing Spider-Man, Die Hard 4, enz.

 • AB3 Family films op zaterdagavond (Ghostbusters, Minions, Alvin and the Chipmunks, enz.)

 • realityseries (Familles nombreuses, la vie en XXL – seizoen 3; Cleaners, les experts du ménage – seizoen 2, enz.). En helemaal nieuw: 'Les rois de la réno' (Fit or Flop)!

 • succesvolle documentaires en reportages (Reporters, Dossiers criminels, 90’ Enquêtes, Appels d’urgence, enz.).

 

Nog steeds avontuur op ABXPLORE

 

ABXPLORE blijft zijn 'factual entertainment' in verschillende categorieën (avontuur, technology, sport, autowereld, geschiedenis, extreme beroepen, enz. verder uitbreiden met:

 

 • de volgende seizoenen van 'Naked & afraid', 'Alaska, la ruée vers l’or' (Gold Rush), enz.

 • nieuwe programma's zoals:

  • de Franse versie van Wheeler Dealers

  • Le secret de la momie (Mummies unwrapped): focus op het werk van Ramy Romany, archeoloog en mummie-expert die de wereld rond op zoek gaat naar de geheimen achter de begraafplaatsen van oude beschavingen).

  • Au coeur des douanes(Border control): focus op de douane- en veiligheidsdiensten aan de grenzen van Spanje. Constant moeten ze alert zijn om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.