RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

13.10.2021

Gaming, eSport en cultuur 2.0

Op 8 oktober 2021 lanceerde de RTBF, op Made in Asia, zijn nieuwe label RTBF iXPé

Gaming, eSport en cultuur 2.0

Op 8 oktober 2021 lanceerde de RTBF - rechtstreeks vanaf de 'Made in Asia'-beurs op de Heizel en via een livestream op Twitch - zijn nieuwe label RTBF iXPé. RTBF iXPé is de naam van een transversaal referentiemedium dat alle content van gaming, eSport en cultuur 2.0 van de RTBF samenbrengt. Een nieuw mediamerk dus voor adverteerders die de fans van deze thema's - een steeds grotere wordende doelgroep - willen bereiken.

 

De nieuwe vormen van mediaconsumptie en de stimulans van de streamingplatforms zorgen ervoor dat de gamesector wereldwijd en in België sterk groeit.

 

Al snel liet de RTBF zijn ambitie blijken om in ons land dé referentie te worden op het gebied van gaming en eSports. Dit doel werd werkelijkheid met verschillende programma's, samengebracht onder het label 'Tarmac Gaming' en toernooien voor zowel professionals als amateurs (bv. Tarmac Ciné Sessions).  

 

 

Voor elk publiek

 

Videogaming, waarvan aanvankelijk aangenomen werd dat het enkel mannen van 15 tot 24 jaar interesseerde, is nu ingeburgerd in alle lagen van de maatschappij, inclusief de jongvolwassenen van 25-34 jaar en vrouwen, als speler en als toeschouwer.

 

Daarbij komt dat gaming zich steeds sterker laat gelden, niet enkel als activiteit maar ook als mediacontent. 

 

Om ervoor te zorgen dag zijn aanbod blijft voldoen aan de verwachtingen van een uitbreidend publiek met interesse voor een breder universum, laat de RTBF 'Tarmac Gaming' evolueren naar 'RTBF iXPé'. RTBF iXPé is een transversaal mediamerk dat alle content van gaming, eSport en cultuur 2.0 van de RTBF samenbrengt. RTBF iXPé, dat het hele aanbod van Tarmac Gaming overneemt, behoudt hetzelfde doel: informatie rond een gemeenschappelijk thema en in hetzelfde universum verzamelen, en ook nóg meer ruimte geven aan het gamegebeuren binnen de RTBF.

 

Een multiplatform

 

RTBF iXPé heeft zijn eigen uitzend- en consumptiekanalen. Het nieuwe merk van de openbare omroep vind je terug op alle platformen:

 

  • Twitch: livestreaming site; hierop vind je programma's rond videogames, eSports en internetcultuur.

 

  • YouTube iXPé: focust op meer specifieke gebieden zoals Mindset, een cinematografisch formaat dat zich toelegt op de competitie van videogames, of Shinyusu, een wekelijkse video met cultureel nieuws uit verschillende Aziatische landen.

 

  • Twitter: monitort continu alle platformnieuws, ideaal om geen enkel nieuwtje te missen.

 

  • Instagram: geeft een meer persoonlijke en soms zelfs informele kijk op de iXPé-ambassadeurs en -producties.

 

  • Discord: app om, al gamend, te communiceren en te chatten, maar ook het sociale netwerk bij uitstek om aan te sluiten bij de gamers community.

 

Diverse content

 

RTBF iXPé brengt rijke en gevarieerde content rond gaming, eSports en cultuur 2.0, en binnenkort ook nog technologie. Naast de zuivere gameprogramma's zijn er nog verschillende thema-uitzendingen die bijdragen tot het creëren van een echte gamerswereld.  

 

  • Shinyusu = Aziatische cultuur, op YouTube (elke donderdag om 16u00)

Deze video, 100% in het teken van Azië en gehost door Nadiro en Chada, laat ons de laatste trends, nieuwste muziek, literatuur, enz. uit verschillende Aziatische landen ontdekken. Mét 'What The Fuck' effect!

 

  • Le Crew = gaming / stream, op Twitch (7 uren live, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)

Le Crew is een collectief van vier Belgische streaming-gamers met elk hun wereld en hun favoriete game. Vanuit een speciale streamingruimte in de RTBF IiXPé studio nemen deze streamers een duik in een echt gaming universum met een professionele set up, wat hen de kans biedt dingen uit te proberen die ze thuis niet zouden kunnen doen.

 

  • Tarmac Online Sessions = gaming / e-Sports, op Twitch (elke zondag van 14u00 tot 18u00)

eSport-toernooien op zondag! De streamer en ambassadeur Vitality Adz, vergezeld van andere streamers naargelang het soort game, laat ons elk toernooi beleven alsof we er zelf bij zijn, mét een flinke dosis fun en skills. 

 

 

  • Open Stream = gaming / stream, op Twitch (elke woensdag om 14u00)

RTBF iXPé stelt zijn Twitch-kanaal en volledig uitgeruste streamingstudio ter beschikking van de liefhebbers die zo de kans krijgen om naast de professionals te streamen. Shooting, advies & begeleiding, live coaching: een echte streamerervaring!  

 

  • Bon Boug Matin = actu / talk / gaming, op Twitch (van maandag tot en met vrijdag, van 07u00 tot 11u00)

LeMedTv, host van de ochtendshow 'Bon Boug Matin', zet de dag van de Twitch community en viewers in met nieuws, debatten, reacties en uiteraard videogames.

 

 

A spirit of sharing

 

Op RTBF iXPé staat nabijheid centraal; dicht bij een vriend, dicht bij een community. De belofte is attent en vriendelijk: 'RTBF iXPé, een community op jouw level… voor jou! Geen zorgen, we zijn allemaal noob geweest!'

 

RTBF iXPé wil zowel Belgisch talent in de gamesector promoten, als alle Belgische gamers - professionals en liefhebbers - samenbrengen op één plaats. Alles draait om 'ervaring delen'.