RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

02.11.2021

RTBF-nieuws nu ook op TikTok

Het RTBF-nieuws doet zijn intrede op TikTok met een aanbod speciaal voor tieners

RTBF-nieuws nu ook op TikTok

Het RTBF-nieuwsaanbod dat al een hele poos beschikbaar is via Facebook, YouTube en Instagram, verschijnt nu ook op TikTok, één van de populairste sociale netwerken ter wereld, met een speciaal aanbod voor de 13-17-jarigen.

 

Sinds oktober is er een aangepast RTBF-nieuwsaanbod voor tieners via TikTok.

 

Het doel? Blijven inspelen op de behoefte van 13- tot 17 jarigen aan betrouwbaar en duidelijk nieuws, via een kanaal dat ze goed kennen en waar ze verslingerd aan zijn.

 

Het RTBF-nieuwsaanbod op TikTok voldoet aan de verwachtingen van jongeren die zonder zorgen willen leven, zich gehoord en gerespecteerd willen voelen. De omroep combineert hierbij accuraatheid met fun, in een taal die jongeren aanspreekt.

 

 

Door in te schrijven op 'La Mise à Jour de ton actu @miseajour', (‘De Update van jouw nieuws’) krijgen de jongeren toegang tot een aanbod van geloofwaardig, vatbaar, authentiek, trending en vooral gedurfd nieuws. Vooral twee soorten informatie komen aan bod:

 

  • Meest recente nieuws met duiding van journaliste Justine Hermans. Justine behandelt maatschappelijke thema’s met artikels over ecologie, nieuwe technologie, de natuur, seksuele voorlichting, sport en cultuur…met focus op bijzondere persoonlijkheden en uiteraard ook de internationale actualiteit.

 

  • Trending nieuws over topics zoals gaming, Aziatische cultuur en alle veelbesproken onderwerpen op sociale media.

 

Volg het RTBF-nieuws op TikTok