RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

18.11.2021

Interview DH Radio – Deel I

Philippe Deraymaeker, Directeur DH Radio, vertelt ons over zijn ‘Music & News’-zender

Interview DH Radio – Deel I

Philippe Deraymaeker viert binnenkort zijn 40-jarige radioloopbaan. Niet enkel is hij op DH Radio nog steeds zeer actief als radiomaker, sinds 2019 is hij ook directeur van de zender. Niemand beter dan hij kon ons dan ook meer vertellen over het ‘Music & News’-format dat het DNA van DH Radio vormt. In dit eerste deel van het interview laat Philippe ons ‘het plezier van muziek’ op zijn favoriete zender (her)ontdekken…

 

 

In februari 2022 viert Philippe Deraymaeker zijn 40-jarige radioloopbaan. Hij werd eerst bekend als presentator en journalist. En nu is hij Directeur van DH Radio en Verantwoordelijke van de IPM podcasts.

 

Als gepassioneerde en gelukkige radiomaker stemde Philippe er snel mee in om zijn verhaal te doen voor RMB, voor de adverteerders die DH Radio al kennen, maar ook en vooral voor de spelers op de reclamemarkt die graag meer willen weten over de zender.

 

DH Radio werd opgestart in januari 2014 en is een ‘Music & News’-format dat sindsdien flink is geëvolueerd. DH Radio staat voor ‘het plezier van muziek en de essentie van het nieuws’!

 

In dit eerste deel van het interview beschrijft Philippe Deraymaeker ons de muziekkeuze van DH Radio, een positieve programmering die in de loop der jaren is verjongd.

 

De zender besteedt ook veel aandacht aan de Belgische ontdekkingen. België heeft enorm veel lokaal talent. En het is ver boven de opgelegde quota dat DH Radio hen een aandachtig luisterend oor biedt en zendtijd voor hen vrijmaakt.

 

Last not but least zijn er de webradio’s die zowel een manier zijn om het belangrijkste DH Radio-merk tot leven te brengen, als een middel om te experimenteren met nieuwe eigen formats voor verschillende doelgroepen.