RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

13.01.2022

The Voice op Twitch

De RTBF zendt The Voice ook uit op Twitch en geeft zijn iXPé community een boost

The Voice op Twitch

Grote primeur: de RTBF zendt zijn 10e seizoen van The Voice Belgique op Twitch via zijn nieuwe label iXPé. De jonge streamster Nensha presenteert de uitzending van het topprogramma van La Une live. Co-viewing die elke week weer nieuwe followers aantrekt.  

 

Het 10e seizoen van The Voice Belgique trekt sinds 28 december weer alle registers open op televisie, Auvio maar ook op Twitch! Gezien de toenemende belangstelling van de jonge generatie om - in de aanhoudende pandemiecontext - co-viewingmomenten te delen, biedt de RTBF de iXPé community de mogelijkheid om de blind auditions live te volgen met Nensha, en wel op het populaire streamingplatform Twitch.  

 

De 27-jarige streamster, van jongs af aan vertrouwd met de muziekwereld, is al goed bekend voor haar gaming- en singing streams op Twitch. Aansluitend bij het programma, waar ze dol op is, presenteert ze op dinsdagavond, en in het gezelschap van een bijzondere gast, een ‘react’ rond de uitzending van The Voice.

 

Interactiviteit staat uiteraard centraal in het project: peilingen, spel, Q&A,… Aan alles is gedacht om de iXPé community een originele en boeiende ervaring te bezorgen.

 

Qua performances is deze wereldprimeur week na week een succes.

 

Te onthouden? Gemiddeld, voor de eerste twee uitzendingen:

 

  • De stream genereert meer simultane kijkers dan het gemiddelde van de iXPé-streams van de afgelopen maand. +17% vs. het gemiddelde van de maandelijks geregistreerde streams.

 

  • Elke viewer keek gemiddeld 50 minuten naar de RTBF-stream

 

  • Het begin van de live is een moment dat bijzonder goed in de smaak valt bij de community, met een bereikpiek (het ogenblik met de meeste simultane viewers) tussen 20u30 en 21u10

 

  • De zender won 68 followers tijdens de eerste twee uitzendingen van The Voice

 

Bron: Twitchtracker

 

 

Stem volgende dinsdag dus gezellig af op iXPé op Twitch en deel een muziekmoment met Nensha en de hele community. Maak er een extra knusse avond van, trek je Tezenis* pyjama aan en geniet van een lekker Ritchie* drankje.

 

*Met dank aan de twee sponsors voor hun steun in dit geweldige avontuur. 

 

The Voice laat van zich horen…op elk platform!