RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

30.08.2022

LN24 & LN RADIO partners

DH RADIO wordt LN RADIO en LN24 finetunet zijn tv-programmering

LN24 & LN RADIO partners

LN RADIO wordt de opvolger van DH Radio. De nieuwe zender verandert van naam en van logo, maar blijft fundamenteel een muziekradio. Wel zal LN RADIO voortaan wat meer nieuws uitzenden. LN24 brengt dan weer grondige wijzigingen aan in zijn programmarooster dat de zender - 's ochtends overigens - zowel in access als prime time sterker maakt.

 

Op LN RADIO

      

Voortbouwend op de synergie die tot stand kwam met LN24, op het ogenblik dat deze Belgische 24/7-nieuwszender tot de groep toetrad, ging de radiozender van IPM op 29 augustus het nieuwe seizoen in met de nieuwe naam LN RADIO. 

 

Nieuwe naam, nieuw logo, nieuwe jingles, maar vooral een nieuwe dynamiek! LN RADIO wordt, net als zijn voorganger DH Radio, een 'Music & News'-zender. Wat nieuws en informatie betreft, blijft LN RADIO gebruikmaken van de steun en expertise van de merken van IPM Group (La Libre, La DH Les Sports+, L’Avenir, Moustique, Paris Match Belgique, enzovoort), maar zal de zender voortaan ook nauw samenwerken met de tv-zender LN24.

 

Zo komt er bijvoorbeeld een interactie tussen de radio-ochtendshow 'LN Matin' en de tv-zender: het politieke interview, de culturele gast, de 7u- en 8u-journaals, en de dagelijkse nieuwsflashes worden gemeenschappelijk.

 

Op LN RADIO zullen nieuwe stemmen van LN24 te horen zijn, en op LN24 verschijnen nieuwe gezichten van LN RADIO. Maxime Binet presenteert aan het einde van de dag een radio-tv versie van 'Il faut qu’on parle' terwijl Emmanuel Beugnet het tv-radio journaal van 12u00 brengt. Nieuwe gezichten verzorgen de nieuwsflashes en Philippe Deraymaeker verwelkomt 's ochtends de culturele gast, gelijktijdig op LN RADIO en LN24.

 

Meer details over de lancering van LN RADIO ? Lees het persbericht.


 

Op LN24

 

Voor het najaar 2022 besteedt LN24 extra aandacht aan zijn programmarooster om de zichtbaarheid nog verder te vergroten. De meeste programma's blijven behouden, maar ze worden wel zowel qua content als vorm bijgewerkt.

 

Het rooster omvat 12 informatieprogramma's tijdens de week en 14 in het weekend. Het live journaal of JT wordt uitgezonden vanuit de LN24-studio en de 'Le Point sur l'Info'-nieuwsflashes worden voortaan opgenomen in de studio van LN RADIO.  

 

Nieuw dit najaar:

 

  • een uitgebreide ochtendshow (La Matinale) die voortaan LN Matin heet;

 

  • een flinke versterking van access met de komst van het nieuwe programma 'Il faut qu’on parle', dagelijks gepresenteerd door Maxime Binet (maandag-vrijdag om17h 10 en 10u10);

 

  • nog een belangrijke aanvulling in 'access' met het programma 'Premier sur l’info', een uitgebreid journaal (JT) van maandag tot vrijdag om 18u00 (en 23u00), uitgezonden vóór de belangrijke nieuwsprogramma's van de Belgische en Franse zenders;

 

  • versterking van de 'prime time' met 'Doc Prime' (maandag-donderdag om 20u10 et 24u00), een confronterende reportage voor het grote publiek;

 

  • het weerbericht (Météo) in een nieuw jasje: nieuwe grafische stijl voor MTO voorafgaand aan elk informatieprogramma en een grondige analyse voor Farid météo met klimaatgerelateerde onderwerpen.

 

Meer details, meer foto's over LN24? U vindt ze hier!