RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

08.09.2022

CAP 48: RMB doet weer mee!

RMB neemt deel aan de uitdaging '100km van CAP48' ten voordele van autisme

CAP 48: RMB doet weer mee!

Voor het derde jaar op rij neemt RMB deel aan het evenement van de '100km van CAP48', op touw gezet door de RTBF. Een twaalftal RMBërs legt tussen 5 en 25 september de gewenste afstand af. Ze hebben het nodige bedrag voor hun inschrijving verzameld en nodigen ons nu allemaal uit om de donaties te boosten!

 

Al voor de derde keer zet RMB zich in voor de solidariteitsactie van de RTBF via de geconnecteerde versie van de 100km van CAP48.

 

Nog even meegeven dat de CAP48-actie geld inzamelt voor concrete projecten van verenigingen, instellingen of medische onderzoeksinitiatieven die de levensomstandigheden van personen met een handicap in Wallonië en Brussel verbeteren. Naast het financieren van projecten heeft CAP48 nog een tweede missie: het publiek informeren en sensibiliseren.

 

De '100km connectés' van CAP48 is een evenement dat toegankelijk is voor het grote publiek. Deelnemers moeten in maximaal 21 dagen (van 05/09 tot 25/09) op hun eigen ritme, al lopend of wandelend 100 km afleggen. De mobiele app van het evenement doet dienst als stappenteller om het aantal afgelegde kilometers te registreren. Om u in te schrijven voor het evenement moet u 200€ aan donaties per persoon inzamelen. Het is uiteraard de bedoeling om, via het online sponsoringsysteem, zoveel mogelijk donaties in te zamelen tot het einde van het evenement.

 

Dit jaar is de som die wordt ingezameld via de '100km van CAP48' bestemd voor het medisch onderzoek naar autisme. In België lijdt één kind op de 66 aan een autismespectrumstoornis. De wachttijd voor een diagnostiek moet korter worden, zodat men patiënten vroeger en beter kan behandelen.

 

Als u de RMBërs wil steunen in hun challenge, als 'solidariteit' en 'onderlinge hulp' voor u, net als voor ons, belangrijk zijn, nodigen we u uit een bijdrage te schenken op het crowdfundingplatform van CAP48 voor het team #RMBOneTeam.