RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

24.11.2022

Rode Duivels in de running

Ons nationaal voetbalelftal scoort weer met duivelse kijkcijfers

Rode Duivels in de running

Op woensdag 23 november om 20u00 Belgische tijd openden de Rode Duivels hun 14e WK. Voor de supporters die voor hun tv-scherm zaten, was dit hét moment om ons nationale elftal naar de overwinning te juichen en te zingen. Er werd zo massaal naar de live-uitzending van de match op La Une gekeken, dat de overwinning ons gewoon niet meer kon ontsnappen.

 

Het openingsduel van ons nationale voetbalteam in dit WK 2022 was misschien geen overtuigende start op het veld, maar toonde wel aan dat de wedstrijden van onze Rode Duivels op televisie nog altijd veel steun en enthousiasme genereren.

Het was met een erg kleine marge dat de Duivels zich lieten gelden en een 1-0 zege behaalden. Maar het was met een enorme marge dat de supporters zich op woensdag 23 november 's avonds voor hun tv-scherm lieten gelden: 71% marktaandeel voor de openingswedstrijd van ons nationaal elftal uitgezonden op La Une en 1.318.096 kijkers!

 

bron: CIM Audimétrie, Zuiden, live, 4+, La Une


Bij de tv-referentiedoelgroep VVA 18-54 scoort de wedstrijd nog beter, met een dekking van 438.003 individuen en 73% marktaandeel.

De boycot naar aanleiding van de controverse van het gastland is zeker licht voelbaar in de kijkcijfers, maar de geestdrift en het enthousiasme voor ons nationaal elftal blijven buitengewoon sterk.

 

Ontdek op onze webpagina #LikeADevil alle kijkcijfers en ook de WK-wedstrijdkalender. 

 

Super Ballekes is terug

De eerste WK-match van de Rode Duivels was meteen ook het startschot voor het reclameblok 'Super Ballekes'. Dit blok, vergelijkbaar met dat tijdens de rust van de Super Bowl, maar dan op z'n Belgisch, werd gelanceerd voor het EK 2020 en is nu weer helemaal terug voor een tweede editie.

Super Ballekes creëerde een positieve buzz, niet enkel dankzij het initiatief maar ook dankzij het innovatieve concept: dit reclameblok tijdens de rust van de eerste match van onze Duivels bestaat namelijk volledig uit unieke en nog nooit uitgezonden commercials. En op woensdag 23 november 2022 was het weer helemaal terug van de partij om de aandacht van de kijkers te trekken!

 

Bekijk het met eigen ogen :