RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

07.12.2022

Benefietactie Viva For Life

RMB organiseert 'Viva For Life'-ontbijtactie in de mediabureaus

Benefietactie Viva For Life

Van 17 tot 23 december verwelkomt Bertrix de glazen kubus van Viva For Life en zijn sympatieke presentatoren: Sara De Paduwa, Ophélie Fontana en Marco. Om dit goede doel te steunen en kansarme kinderen te steunen, nodigt RMB de mediabureaus uit om wat kerstinkopen te doen tijdens de ontbijtactie die de regie voor de gelegenheid organiseert.

 

Nog maar enkele dagen en de 10e editie van Viva For Life gaat van start. Dit jaar staat de glazen kubus op 'Place des 3 Fers' in Bertrix. Zeven dagen lang (van 17/12 tot 23/12) sluiten Sara, Ophélie en Marco zich op in deze studio en verzorgen ze er een uitzending van 144 uren live radio.

 

Waarom Viva for Life?

 

Viva for Life is een initiatief van de RTBF en de vzw CAP48 ten voordele van jonge kinderen en gezinnen die onder de armoedegrens leven in de Franse Gemeenschap (Wallonië-Brussel). Deze benefietactie wil het publiek bewustmaken van het kinderarmoedeprobleem en verenigingen die zich inzetten voor deze kinderen en gezinnen financieel steunen.

 

Het concept is sinds 2013 nog steeds hetzelfde: drie presentatoren van de RTBF sluiten zich op in een glazen studio (kubus), zonder vast voedsel te eten. Samen verzorgen ze er een uitzending van 144 uren live radio. Parallel met en in de aanloop naar de solidariteitsweek in december zetten de partners van Viva for Life, de verenigingen en de burgers zich in om uitdagingen aan te gaan en geld in te zamelen.

 

De RMB-actie voor Viva For Life

 

Van meet af aan heeft RMB de benefietactie Viva For Life gesteund. Ook dit jaar organiseren we weer een ontbijtactie bij de mediabureaus. Het principe? RMB biedt de mediabureaus een sympathiek en sfeervol ontbijt aan en nodigt hun teams uit om wat leuke kerstinkopen te doen. De opbrengst van deze verkoop gaat volledig naar Viva For Life.

 

 

RMB dankt bovendien alle adverteerders die de actie Viva For Life 2022 ondersteunden via verschillende sponsoringformules: Belfius, Camille, Ores, Eggo, Aldi en Minimax.

 

Een resem artiesten voor Viva For Life

 

De drie presentatoren van de RTBF kunnen rekenen op de steun van een heleboel artiesten die naar de glazen studio komen om hen te ontmoeten en/of een live-optreden te geven om het publiek warm te maken om een gift te doen: Jenifer, de band Ofenbach, Christophe Willems, Suarez, Antoine Delie, het dj-trio Daddy K, Alex Germys en Kid Noize, Pierre de Maere, Saule en Monsieur Nicolas, Selah Sue, enzovoort.

 

Van alle aangekondigde artiesten is het zangeres en imitator Véronic DiCaire die ons presentatorentrio op zaterdag 17 december in de kubus zal opsluiten en dj Mosimann die hen op vrijdag 23 december zal bevrijden.

 

Meer info over het verloop van Viva For Life  ?