RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

13.02.2023

The Dancer Belgique: topbereik

'Swingende' kijkcijfers voor het nieuwe RTBF-entertainmentprogramma

The Dancer Belgique: topbereik

The Dancer Belgique, uitgezonden op La Une en Auvio, is het nieuwe entertainmentprogramma aangeboden door de RTBF. In deze danswedstrijd, gehost door Sara De Paduwa en IVAN, nemen danstalenten van uiteenlopende leeftijden en stijlen het tegen elkaar op. Tussen 10 januari en 7 februari lokte de auditiefase ruim 1 miljoen kijkers.

 

 

In de vijf auditie-afleveringen zetten de dansers hun beste beentje voor in de grootste studio van ons land. De eenrichtingsspiegel schoof open voor de allerbeste, meest adembenemende acts.  

 

Wat kijkcijfers betreft, is de danswedstrijd een absolute topper met ruim 1 miljoen kijkers (4+) na de eerste vijf uitzendingen.

 

Met een marktaandeel van gemiddeld 23% bij alle Franstalige kijkers, is The Dancer Belgique een must op dinsdagavond! Vooral bij jongeren is de show populair: het gemiddelde marktaandeel bij de 15-34-jarigen haalt 32%.

 

Bij de uitstekende kijkcijfers op tv kunnen we ook nog de views op Auvio toevoegen. In totaal genereerden de vijf audities maar liefst 253.000 views op, in live en replay.

 

Opzet geslaagd voor de RTBF met dit gloednieuwe programma dat bij een ruim en familiaal publiek in de smaak valt!

 

De grote finale, met Loïc Nottet als special guest, wordt live uitgezonden op dinsdag 28 februari op La Une en op Auvio!