RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

12.02.2018

Auvio overal in de EU!

Alle content beschikbaar in de Europese Unie via een gebruikersaccount

Auvio overal in de EU!

Vanaf 19/02 kan men enkel nog via een persoonlijk, beveiligd en gratis account gebruikmaken van Auvio. Dankzij deze nieuwe regeling is de volledige audio- & videocontent van het digitale RTBF-platform toegankelijk in de hele Europese Unie.

 

Het digitale platform Auvio, dat zijn intrede deed in april 2016, is het enige toegangspunt om de belangrijkste content van de RTBF live of in replay te bekijken en te beluisteren. Vanaf 19 februari kan men er enkel via een persoonlijke, beveiligde en gratis account - aangemaakt door de gebruiker - op inloggen.

Dankzij deze procedure zal Auvio een volgende stap kunnen zetten in zijn ontwikkeling: geen geoblocking meer van videocontent voor Belgen die in de Europese Unie verblijven of reizen. De Europese regelgeving verplicht de RTBF immers om erop toe te zien dat zijn content enkel toegankelijk is voor inwoners van België.

Concreet betekent dit dat de RTBF naar het Belgische telefoonnummer van een gebruiker die in het buitenland verblijft, een sms zal sturen met een inlogcode waarmee hij toegang krijgt tot de Auviocontent. Vanaf 21 maart is de volledige audio- en videocontent toegankelijk in alle lidstaten van de Europese Unie.  

Met andere woorden: als u deze zomer op vakantie bent in Spanje, kunt u via uw gebruikersaccount alle wedstrijden van de Rode Duivels volgen op Auvio.

Dankzij deze verplichte authenticatie via een gebruikersaccount kan de RTBF Auvioliefhebbers, op basis van hun interesses, gepersonaliseerde kijk- en luistertips geven.