Persberichten

22-12-2016

Kapitaaldeelname in Upvote

Nieuwe perspectieven voor RMB.

 

Sinds kort participeert RMB voor 26.66% in het kapitaal van het Brusselse bedrijf UPVOTE sprl/vzw. Deze startup, sinds einde mei 2016 actief in de sector van computer programming, is de ontwerper van 'MatchTalks', een mobiele applicatie om kijkers in real time te laten reageren tijdens live sport- of andere uitzendingen.

 

RMB die vast van plan is om de digitale evolutie door te voeren in zijn regie-activiteiten en zijn klanten geavanceerde commerciële producten te bieden, besloot om te investeren in de bvba UPVOTE, bedenker van de app 'MatchTalks' die gebruikt wordt door de RTBF.

 

MatchTalks biedt zich vandaag al aan als een nieuw communicatieplatform dat toegankelijk is voor de adverteerders. Door de toenadering tussen RMB en UPVOTE  kan de regie zich nog perfectioneren in een technologie die sociale tv, interactieve media en targeting combineert.

 

Yves Gérard, General Manager van RMB, licht toe: “ Innovatie is zeer belangrijk voor de adverteerders die zich willen onderscheiden van de concurrentie. Op tv verloopt deze innovatie via het second screen en de interactiviteit die dit kan genereren. Met de participatie in UPVOTE maakt RMB zijn ambitie waar om nieuw digitale mogelijkheden te ontwikkelen die zowel sterker als origineler zijn.”

 

Over MatchTalks

 

MatchTalks is een mobiele app die beschikbaar is via IOS of Android. Tijdens live uitzendingen biedt deze app kijkers de mogelijkheid om hun mening over het programma of de sportwedstrijden die ze bekijken te delen.

 

De RTBF gebruikte MatchTalks voor het eerst tijdens Euro 2016. Hij werd ook ingeschakeld tijdens de Ronde van Frankrijk en de Olympische spelen, en bij uitzendingen zoals ‘A votre avis’ (’s zondags op La Une) of ‘La Tribune’ (op La Deux). Binnenkort kunnen de RTBF-kijkers dankzij MatchTalks interactief reageren tijdens de uitzendingen van ‘The Voice Belgique’ en de Formule 1-wedstrijden. De app zal verder ook nog voor de wedstrijden van het WK-voetbal 2018 worden toegepast.

 

MatchTalks werd ruim 30.000 keer gedownload en 10.000 personen maakten er gebruik van bij elke wedstrijd van de Rode Duivels.

Meer info of vragen? Neem contact op met Yves Gérard, General Manager (y.gerard@rmb.be).